Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

A što vi mislite? Ovo su bili najbolji filmovi 2018. godine...

Autor Srđan 'Osvrtnik' Cvitan

Za početak, jedan domaći uradak...

10. F20

Prije gledanja zaista nisam imao velika očekivanja, ali na kraju sam bio jako sretan što sam odvojio vrijeme za ovaj kratki i slatki psihološki triler. Obzirom da je riječ o hrvatskom indie filmu, nisam siguran gdje ga se sada može pogledati, ali ako ga negdje primijetite, preporučam vam da mu date šansu.

9. Deadpool 2

Prvi Deadpool mi je bio fantastičan na prvo gledanje, no već na drugo je djelovao vrlo izlizano. Nastavak je bolji. Osim bezobraznih ludorija koje su tipične za našeg lajavog plaćenika, ovdje smo dobili puno snažniju priču kojoj se uvijek rado vraćam.

8. Annihilation

Mislim da niti jedan film ove godine nije podijelio gledatelje kao ovaj. Dok jednima nije baš bio najjasnije što je redatelj Alex Garland htio reći (čovjek je napravio fantastičnu Ex Machinu koju također preproučam), drugi su ovdje prepoznali atmosferičan SF prepun alegorija. Obje strane se svakako slažu da je riječ o jednom od vizualno najzanimljivijih filmova ove godine.

7. Ballad of Buster Scruggs

Braća Cohen opet jašu pustopoljinama Divljeg Zapada i ovdje su nam donijeli jedan omnibus - 6 nepovezanih kratkih priča smještenih diljem Amerike. Ovo je fantastično režiran film za koji sam siguran da gledatelje neće ostaviti ranvodušnima svojim britkim i tragikomičnim scenarijem i vrhunskim glumačkim izvedbama.

6. Spider-Man: Into the Spider-Verse

Ovaj film je već dobio komentar na BlogBusteru pa ću samo ukratko ponoviti ono što sam već rekao. Ako imalo volite super-herojske filmove, a pogotovo one animirane, ovo morate pogledati. Najbolji animirani super-hero film u jako dugo vremena. Sony se ovime apsolutno odužio svima kojima se Venom nije svidio. Fantastična animacija, duhoviti dijalozi, zanimljivi likovi, ovdje će i mladi i oni ne tako mladi naći nešto za sebe.

Pet najboljih pak saznajte u videu:


'Osvrtnika' svakako zapratite i na YouTubeuFacebooku i Instagramu

Komentari 6
Komentiraj, znaš da želiš
  • Avatar dopizdilomi
    dopizdilomi Srijeda, 02.01.2019. u 12:53

    Da li si te filmove pogledao u kinu ili kupio dvd ili si gledao piratske verzije?

  • Avatar Iskrena mala
    Iskrena mala Srijeda, 02.01.2019. u 12:11

    u 2018 mi je najbolji film bio pepermint.

Message