Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Da se ne zove Rambo, ovaj film nikad ne bi završio u kinima...

Ne mogu reći da sam poseban obožavatelj serijala. Rambo vam je u biti Sam u kući, ali za odrasle, zar nije?

Autor Srđan 'Osvrtnik' Cvitan

Čovjeku dolaze na njegov teren, on ga prekrije stupicama i u mi gledamo kako oni ulijeću u svaku. I tako onoliko puta koliko ima nastavaka. Ili je možda Sam u kući Rambo za djecu? 

Nasilje je ekspicitno, na John Rambo jako voli hladna oružja pa ako vas penetracija oštrim predmetima uznemiruje, možda bi bilo dobro da ovoga preskočite. To su bili savršeni filmovi u osamdesetima, ali gurati istu formulu i očekivati da će raditi 30 godina kasnije… Creed je tu odličan primjer kako se priča može nastaviti i osuvremeniti na način da je i dalje poznata, a opet svježa. Ovdje nema ničeg svježeg, sve malo daje po tufini i starim ljudima. 

Pogledajte video osvrt:

Stalloneu svaka čast, ali ne znam kome se on ovdje dokazuje. Ima silne godine i šarafe u kičmi i pokušava biti akcijska zvijezda. I naravno da ne može raditi hrpu stvari koje je nekad mogao pa se to onda mora sakriti. Tako je većina akcijskih sekvenci izvedena u nekakvom polumraku, Rambo rijetko ulijeće u sukobe prsa o prsa, nema više skakanja sa stabala kao nekad. 

Jako mu dugo treba da krene, dugo puno traje predstavljanje likova i njihovih odnosa. Brate mili, troje vas je, pa ne moram 45 minuta slušati vašu povijest. Došao sam gledati Ramba, hoću da se puca i tuče. A ne slušam tamo neke drame. Općenito je taj dramatski dio - najgori. Problem je što ispada jako površno napisan i slabo odglumljen, i ima ga puno. A najbolje od svega, iz stvari kojima se ovaj film bavi dao bi se napraviti jako moćan film. Pretpostavljam da je sve skupa to izgledalo dosta bolje u Stalloneovoj glavi. 

Čini mi se da se kroz montažu izgubilo puno toga. Ima par stvari koje se spominju i koje zavšravaju - ničime. Spomenute su i gotovo, bačene u vjetar. A ne možeš izbaciti tu scenu jer je bitna za nešto drugo, ali onda informacije koje se spomenu ispadnu nepotrebne. Opet, ima tu ispod negdje jako solidan film, ali pogubio se putem. 

Ako ste fan serijala, mislim da će vam biti u redu. Ne vjerujem da će biti najbolji, ali neće biti najgori. Pogotovo ćete doći na svoje u zadnjoj četvrtini, da, toliko se čeka da stvari koje očekujete budu glavnina Rambo filma. I kao što sam rekao, nema tu korijenitih promjena pa ne vidim kako bi mogao privući mlađu publiku, ako je to uopće bila namjera. Da se ne zove Rambo, ovakav bi film vjerojatno završio drito na televiziji.

Komentari 20
Komentiraj, znaš da želiš
 • Default avatar - Magneto
  Magneto Utorak, 01.10.2019. u 20:04

  Nemoj mi na Johna Ramba jer bi se mogao uvaliti u probleme. Vjerojatno si odrastao na Transformersima a samo da znas...u nase vrijeme je dimna bomba bila specijalni efekt.

 • Avatar scoo_1
  scoo_1 Utorak, 01.10.2019. u 18:20

  zanimljivo je to što si ovaj članak napisao dok si vjerovatno sjedio na wcu, jer to je samo tvoj pogled na film je loš , zanima me koliko si filmova pogledao u kinu i koliko si ih uopće pogledao?

 • Default avatar - Mrgicm Mrgicm
  Mrgicm Mrgicm Utorak, 01.10.2019. u 23:17

  po napisanom tekstu se vidi da nisi mjerodavan ni za komentiranje programa RTL Kockica, a kamoli nesto ozbiljnije.

Message