Obavijesti

Kolumne

Danas se počastite čokoladnim i zdravim zobenim plačinkama

Danas se počastite čokoladnim i zdravim  zobenim plačinkama
1

Zdrave američke palačinke. Ovo je oksimoron nad oksimoronima i mislim da kao takav ne bi uopće trebao postojati.

VIDEO

Ali, da bi se do recepta lakše došlo u bespućima interneta, zadržat ću ovaj u društvu uvriježeni naziv. Spoj zobenih pahuljica, banana, jaja, kakaa i rogača preliven javorovim sirupom i svježim jagodama. Prilično neodoljivi sastojci, ali poprilično odoljiva kombinacija.

Malo se šalim, fine su, ali ne toliko da ih ikad uvrstim ili serviram kao desert.

Nakon što sam objavila fotografiju na društvenim mrežama stigla mi je poruka: “priznaj jesi li probala palačinke?" Tako reagiraju ljudi koji me poznaju, ali sam ih iznenadila priznanjem da sam pojela čak četiri. Bile su fine, ali sam si pola sata kasnije ipak složila sendvič s mortadelom. Iako sam veliki slatkoljubac- rijetko kad dan započinjem sa slatkim doručkom (krafnom, kroasanom, palačinkama i sličnim), jer ne volim terorizirat želudac na tašte, a i draže su mi, uvjetno rečeno, slane varijante. Uglavnom, nebitno. Nećemo se lagati da su nešto najfinije što sam ikad probala - nisu, da su ukusne, hranjive i praktične za konzumiranje za doručak ili međuobrok- jesu. Hvatajte recept!

Čokoladne zobene palačinke s bananom i rogačem

Sastojci:

  • 2 banane
  • 2 jaja
  • 100 g zobenih pahuljica
  • prstohvat soli
  • 2 žlice kakaa
  • 2 žlice rogača u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • malo maslaca za namastiti tavu
  • dodaci
  • javorov sirup (ili med)
  • jagode (ili neko drugo sezonsko voće po izboru)

Postupak:

  1. Stavite sve sastojke u blender i dobro izblendajte da se svi sastojci lijepo sjedine. (Ako nemate blender - zgnječite bananu, dodajte ostale sastojke i dobro pomiješajte. Zobene pahuljice će vam ostati krupnije (kao i meni), ali to nije neki problem.
  2. Ostavite u hladnjaku pola sata ili preko noći da se smjesa još malo zgusne.
  3. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i premažite s malo maslaca. Stavite hrpice smjese promjera 7 cm i pecite dok s obje strane ne poprimi zlatno smeđu boju.
  4. Servirajte s javorovim sirupom i sezonskim voćem.

Izvorni recept pročitajte ovdje

O autorici:


Moje ime je Ana, po danu sam anonimna arhitektica (AA), a po noći čitam o superjunacima. Godina imam dovoljno, ali ljudi i dalje misle kako sam premlada da radim super kolače. Osim na blogu, pratiti me možete i na Facebooku ili Instagramu

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang