Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

'Iskupljenje u Fellsideu' teška je knjiga kojoj treba dati šansu

'Iskupljenje u Fellsideu' teška je knjiga kojoj treba dati šansu
1

Genijalni britanski pisac M. R. Carey već godinama oduševljava čitatelje diljem svijeta, a kod nas je veliki hit bila knjiga "Djevojka sa svim darovima".

VIDEO

Unatoč činjenici što piše trilere koji graniče s paranormalnim pričama, njegove knjige su uvijek pun pogodak. Isti je slučaj i s knjigom "Iskupljenje u Fellsideu" koja je nedavno objavljena u nakladi Znanja.

Priča prati ovisnicu Jess Moulson koja završi u zatvoru jer je navodno uzrokovala požar u svojoj zgradi. Požar je zahvatio i stan iznad nje, u kojem je stradao desetogodišnji dječak, a nakon što se Jess probudila u bolnici s teškim ozljedama i ožiljcima, shvati da se ne sjeća apsolutno ničega. Dok je bila u bolnici, mediji i svi oko nje su je obilježili kao ubojicu djeteta, a obzirom na to da ne zna što je točno bilo, i sama u to počne vjerovati. Osuđuju je na zatvorsku kaznu te je zatvore u najstrašniji ženski zatvor Fellside.

Ono zbog čega je Fellside najjeziviji zatvor u Europi je činjenica da mnogi govore kako je uklet. Jess je sama u ćeliji, a čim dođe shvati da je ćelija ukleta. Progoni je duh dječaka Alexa Beecha kojeg je ubila, a dok se pokušava boriti sama sa sobom te preispituje svoju svijest, shvati da je progone i duhovi njezine prošlosti. Iako se tako ne čini na početku priče, Alexov duh joj na kraju pomogne da se iščupa iz vlastite nesreće te da se pomiri s osobom koja je bila prije nego što je ušla u zatvor. Kako Jess postaje odlučnija, tako i priča u knjizi postaje sve neizvjesnija.

Na prvu se može činiti kako je knjiga previše nadrealna, ali pisac je točno pogodio koliko čitatelji vole triler, a koliko priču o duhovima. Svi likovi koji se provlače kroz knjigu su mračni, teški i teško je o njima čitati, no upravo to daje knjizi posebnu čar. Također, možda vas neće zaintrigirati na prvu, ali dajte joj šansu jer se radi o zaista posebnoj knjizi čija je priča čista petica i neće vas ostaviti ravnodušnima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim na BlogBusteru, Đurđicu pratite i na Instagramu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet