Obavijesti

Kolumne

Jedino što nam u novoj godini treba su - novi životni izazovi

Jedino što nam u novoj godini treba su - novi životni izazovi
1

Dok pišem ovaj tekst, pogled mi pada na bor koji još uvijek nisam raskitio. Nekako mi ga je žao opet staviti u vreću u kojoj će stajati sljedećih 11 mjeseci i čekati kraj godine da bi se opet pokazao.

VIDEO

Upravo su mi tako nekako prošli i ovi praznici koje nekako i nisam doživio s onim žarom kao prošlih godina. Ne znam da li je stvar u tome što sam stariji ili je sva ta komercijalizacija adventa uzela svoj danak.

Čak sam i vrlo hvaljeni advent u Zagrebu doživio onako - nikako. Brdo ljudi na jednom mjestu, gužva, nervoza i što god pogledaš, skupo je. Ipak su proljeće i ljeto moja godišnja doba. Nema do zelenila i vrućine. Uvijek mi se lakše ohladiti nego ugrijati. No, da ne ispadne sve negativno, ono po čemu ću ipak pamtiti kraj prošle i početak Nove godine su neki događaji s dragim mi ljudima koji su spremljeni na ono posebno mjesto u srcu.

Ono što s početkom ove godine po prvi puta nisam napravio su planovi. Jednostavno sam odlučio da nema smisla planirati i da se jednostavno treba prilagoditi trenutku u kojemu se momentalno nađeš bio on dobar ili loš. Ipak, ono što sam odlučio je da ova godine ide u nekom novom smjeru koji će mi biti nov, zanimljiv i koji će mi donijeti neka nova iskustva.

Svakako jedno od iskustva koje ne želim još neko duže vrijeme ponoviti je prazničko prežderavanje koje svake godine uzme nove žrtve. Ove godine to su bile jedne mi drage hlače, ali vratit ću ih ja s prvim toplim danima. Kada si tako većinu vremena u zatvorenom i stalno imaš oko sebe neke delicije, vrlo je teško svemu tome odoljeti i bez razmišljanja trpaš sve u sebe. No, kako su praznici prošli, treba ipak i malo pripaziti što jedemo. Prvo na količine, a onda možemo poraditi i na kvaliteti. Suprotno od toga kako je bilo tijekom praznika.

Ne mislim da sada moramo biti na nekoj drastičnoj dijeti ili da moramo biti gladni, bitno je da na određeni način oporavimo svoj organizam i dovedemo gu u određeni balans. Hrana nam može biti početni smjer od kojeg ćemo krenuti, a onda možemo taj smjer tijekom vremena nadograditi s novim iskustvima te ako je potrebno i promijeniti ga. Ja nastojim jesti manje mesa, a više ribe i povrća. Razmišljam i o tome da kao i prije par godina prestanem jesti meso na neko vrijeme. To mi se pokazalo kao dobar način da očistim svoje tijelo i vratim energiju.

Osim hrane jedan od smjera koji sam si zamislio ove godine je da probam neke nove sportske izazove koje do sada nisam imao prilike. To će biti neka nova utrka ili neki novi sport. Zapravo to i nije toliko bitno, ono što je bitno da se doživi neko novo pozitivno iskustvo koje će obogatiti ovu godinu i na kraju naš život.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

O autoru: 


Ja sam Matt i veliki sam zaljubljenik u trčanje. Osim trčanja volim popiti craft pivo u dobrom društvu. Dosta slobodnog vremena provodim pišući nove tekstove za svoj blog. No najbitnije od svega je da uživam u društvu svoje kćeri za koju se nadam da će jednog dana trčati sa mnom. Pratiti me možete i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode