Obavijesti

Kolumne

Kako organizirati trčanje i posao, trčanje i život?

Kako organizirati trčanje i posao, trčanje i život?
1

Kao i većina stvari u životu i trčanje treba dobro organizirati te mu se predati.

VIDEO

Možda ovako malo glupo zvuči, ali i to je neka vrsta obveze kojoj se dobrovoljno predajemo. Iako je obveza, ona je slatka pa trčanje doživljavam kao zabavu.

Iako je trčanje postalo veliki dio mog života (s tendencijom rasta) i dalje ga doživljavam kao hobi. Vjerujem da je tako i kod 90% ostalih. Možda onih 10% su profesionalci koji imaju načina da žive od trčanja — nagrade na utrkama, sponzorstva itd. Ove profesionalce ne računam jer su oni svoj život u potpunosti posvetili trčanju i rezultatima, tako da su im neke stvari poput izlazaka ili druženja manje bitne. Meni je upravo suprotno od toga.

Koliko volim trčanje, toliko volim i druženje s prijateljima, dobar izlazak, pivo i naravno prije svega svoju obitelj. Kada imaš više interesa i ne želiš zapravo niti jedan zapostaviti, moraš se dobro organizirati. Prava istina je da koliko god se dobro organizirao, nešto uvijek moraš zapostaviti. Naravno, svatko od nas zna i mora procijeniti koji mu je prioritet u životu najvažniji. 

Obitelj uvijek stavljam na prvo mjesto i to je ono što uvijek ide prvo. Poslije toga ide sve ostalo. Veliki je plus, naravno, ako imate partnera koji razumije vašu ljubav prema trčanju i koji će vam tolerirati svako trčanje i odlaske na utrke. Još je bolje ako i partner trči pa onda trčite zajedno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trčanje je svakako najteže organizirati s poslom. Radiš otprilike osam sati i još ako imaš barem sat vremena putovanja u jednom mjestu, nema te doma barem desetak sati. Od dana ostane vrlo malo vremena za napraviti sve ostalo i još trčati. Meni je oduvijek misterija što rade ljude koji recimo u prosjeku trče 30 - 40 kilometara na dan. Za tako duge rute treba imati vremena, a dan koji traje 24 sata je očito prekratak. Raditi i samo trčati mi nije nešto čemu bi mogao i volio podrediti svoj život. Ima u životu još toliko drugih divnih stvari zbog kojih nekada i trčanje treba staviti niže na ljestvici prioriteta.

Uglavnom, uz posao jedino ti preostaje da trčiš rano ujutro kad svi još spavaju ili kada se vratiš s posla onako umoran. Jutarnje trčanje ne volim i izbjegavam ga koliko god mogu. Nekima to super odgovara, dok mene samo još više umori i jedino što mogu poslije njega je još malo ubiti oko. Nema šanse da se osjećam bolje i odmornije poslije ranojutarnjeg trčanja. Popodne opet imaš problem da si umoran od posla i zapravo ne možeš dati sebe u tolikoj mjeri kao ujutro. Ipak, usprkos tome uvijek biram trčanje u popodnevnim satima.

Trčanje odmah poslije posla često ispada najbolje trčanje. Iako si umoran i ne da ti se trčati, umor se pretrči te kao da se odjednom prištekaš na neki izvor energije koji ti napuni cijelo tijelo. Poslije toga si opet spreman za nove akcije!

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autoru:


Ja sam Matt i veliki sam zaljubljenik u trčanje. Osim trčanja volim popiti craft pivo u dobrom društvu. Dosta slobodnog vremena provodim pišući nove tekstove za svoj blog. No najbitnije od svega je da uživam u društvu svoje kćeri za koju se nadam da će jednog dana trčati sa mnom. Pratiti me možete i na Facebooku

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet