Obavijesti

Kolumne

Konačna presuda: Ovo su bili najbolji filmovi i serije 2016.

Konačna presuda: Ovo su bili najbolji filmovi i serije 2016.
1

Krajem svake godine članovi Facebook filmske grupe GOODTALKING biraju najbolji film i televizijsku seriju godine. Ove godine, spletom okolnosti, dva su filma dobila isti broj bodova.

VIDEO

Da, imamo dva filma godine - filmsku priču o najbezobraznijem superjunaku zvanu "Deadpool" i kriminalističku dramu s mirisom vesterna "Hell or High Water". 

Najbolji filmovi 2016.

1. Deadpool / Hell or High Water
2. Noćne životinje (Nocturnal Animals)
3. Dolazak (Arrival)
4. Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda
5. Dobri momci (Nice Guys)
6. Greben spašenih (Hacksaw Ridge)
7. Hunt for the Wilderpeople
8. 10 Cloverfield Lane
9. Zootropola

Prvo mjesto podijelili su potpuno različiti filmovi. Superjunačka zafrkancija "Deadpool" ostvarila je dobre rezultate na kino blagajnama i nastavak je gotova stvar. Za razliku od "Deadpoola", "Hell or High Water" još uvijek nije stigao u domaće kino dvorane (vjerojatno i neće) - pisac ovih redaka nekoliko je puta pokušao dobiti informaciju kakva je sudbina filma kod domaćih distributera. Odgovor nikada dobio nisam, no filmofilska znatiželja je (pre)velika i s obzirom na rezultate glasanja mnogi su pogledali film.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U deset najboljih nalazi se još jedan "mali" film - "Hunt for the Wilderpeople" novozelandskog redatelja Taika Waititija. Ostali naslovi su većini ljubitelja filma poznati uz napomenu da i "10 Cloverfield Lane" nikada nije stigao u domaća kina. Čast crtića obranila je šarmantna i zabavna "Zootopia", povratak Gibsona također nije prošao nezapaženo a na listi su i "Rogue One" i "Dolazak" novi pogodak Dennisa Villeuneuvea. Visoku treću poziciju zauzeo je Tom Ford i "Noćne životinje", a za lakše filmske note zaduženi su Ryan Gosling i Russell Crowe u izvrsnoj akcijskoj komediji "Dobri momci". Eto, to je izbor filmova za 2016 godinu, a sada idemo pogledati najboljih pet serija prema glasovima članovima Goodtalking Facebook grupe.

Najbolje serije 2016.

1. Stranger Things
2. Westworld
3. Kobna noć (The Night Of)
4. Vikings (sezona 4)
5. Narcos (sezona 2)

Posveta osamdesetima zvana "Stranger Things" najbolja je serija godine. "Stranger Things" podjednako obožavaju serijofili odrasli u osamdesetima, ali i nove, mlađe generacije. Serija je najugodnije televizijsko iznenađenje godine - malo je, vrlo malo gledatelja koji su mogli predvidjeti toliku popularnost serije. Na drugom mjestu je serija od koje su očekivanja bila ogromna. Većina ih se ispunila - "Westworld" je intrigantan televizijski proizvod o umjetnoj inteligenciji i ljudskoj prirodi. Na trećem mjestu još je jedna ovogodišnja HBO premijera - "Kobna noć".

Priča o Nazu i njegovoj kobnoj noći u kojoj se budi pored mrtve djevojke preispituje američko sudstvo i zatvorski sustav, ali i rasne predrasude. Serija koju vrijedi gledati i zbog izvrsnog nastupa Johna Turturra. Četvrto i peto mjesto zauzele su sezone dobro poznatih serija. "Vikinzi" i "Narcos" idu dalje - najavljene su nove sezone unatoč kobnim sudbinama dosadašnjih glavnih likova. Jedno je sigurno - obzirom na ogroman broj kvalitetnih starih i novih serija za 2017. godinu birat ćemo 10 serija.

Najbolji za prošlu godinu su izabrani. Svaki izbor pa i ovaj izazvat će razne komentare, odobravanja i negodovanja. Hvala svima na sudjelovanju. 

Izvorni tekst pročitajte ovdje. 

O autoru:


Moje ime je Tihomir Polančec. Rođen u Zagrebu, radio sve i svašta, ali film je uvijek ostao moja najvažnija sporedna stvar na svijetu. Jednoga dana odlučio sam dugogodišnje filmofilsko i videotekarsko iskustvo prenijeti na blog i tako je nastao Goodtalking. Iz bloga (trenutno se na blogu nalazi više od 500 recenzija i najava) nastale su Facebook stranica i Facebook grupa koje prati tisuće filmofila i serijofila svih generacija. 


 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang