Obavijesti

Kolumne

Ljetna salata s kozicama i bulgurom kojoj nećete odoljeti

Ljetna salata s kozicama i bulgurom kojoj nećete odoljeti
1

Dani su topliji i duži i to je predivno. Sa suncem dolazi i laganija prehrana i to je isto predivno. Hrana je sve šarenija i zabavnija kao i ova salata od bulgura koju sam spremila.

VIDEO

Razne žitarice kod nas su još dosta velika nepoznanica, ali polako i sigurno postaju svakodnevica.

Sastojci:

  • 1 crvena paprika
  • 3 mlada luka
  • 200 g kukuruza šećerca (konzerva)
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 300 g svježih kozica
  • sol
  • papar
  • peršin
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • 1 šalica bulgura

Postupak:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  1. Bulgur skuhajte prema uputama na pakiranju i ostavite da se hladi.
  2. Mladi luk narežite na kolutiće, papriku na kockice i prodinstajte kratko na maslinovom ulju. Začinite nakon dinstanja.
  3. Grašak skuhajte prema uputama (kratko) i nakon kuhanja stavite pod mlaz hladne vode kako bi ostao lijepo zelen.
  4. Zajedno pomiješajte bulgu, grašak, kukuruz, mladi luk i papriku, probajte i začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunom. Posipajte s peršinom i probajte, pa dodajte još začina prema želji kao što su chilli prah, češnjak i slično.
  5. Kozice očistite tako da odstranite glavu i ogulite opnu s repa. Ako vam se ne zeza s čišćenjem svježih kozica, uvijek postoji ona jednostavnija varijanta sa smrznutima.
  6. Na grill tavi zagrijte malo maslinovog ulja i stavite kozice da se zapeku sa svake strane po par minuta. Na kraju posolite i popaprite i dodajte na vrh bulgura ili umiješajte.

Možete jesti dok je salata već mlaka, a kozice još tople, ali skroz hladno drugi dan će biti odlično.

Ovakve salate su temelj proljetno-ljetne kuhinje. Zdravo, šareno i fino! :) 

 

Izvorni recept pročitajte ovdje

O autorici:


Ja sam Marcela Sambol i autorica sam bloga 'My Cookstagram'. Moj blog neraskidiva je veza ugodnog s korisnim. 
Kuhanje me opušta i uveseljava, a uveseljava i moje bližnje. Osim samih recepata često objavljujem i inspiraciju za brze i jednostavne obroke. Osim na blogu, možete me pratiti i na Facebooku i Instagramu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang