Obavijesti

Kolumne

S.O.S. juha idealna je za dane nakon blagdana i tulumarenja

S.O.S. juha idealna je za dane nakon blagdana i tulumarenja
1

Na hladne se dane treba utopliti, dobrim kaputom i debelim čizmama, pokojom čašom kuhanog vina i tanjurom vruće juhe. Ah juhica, liječi sve boljke od prehlade do srcoboljke.

VIDEO

Po meni ništa ne krijepi bolje od tanjura dobre tople juhe. Ona pročišćuje organizam od toksina, odčepljuje zatvorena crijeva i revitalizira tijelo nakon maratona loše hrane. A i nema ništa bolje od onog osjećaja kad dođeš s nekog putovanja a na šparetu krčka lonac juhe, znaš da si doma. Danas stoga donosim recept za super hranjivu, laganu i krepku juhu koja diže iz mrtvih i koju moji jedači na poslu uvijek posrču do zadnje kapi. 

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 2 luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 5 mrkvi
  • 1/4 celera
  • sol
  • konzerva slanutka
  • vezica blitve

SASTOJCI U ZIMSKOM DUHU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priprema:

  • Na 2 žlice maslinova ulja i 1 dcl vode prodinstajte 2 na sitno nasjeckana luka i 4 protisnuta češnja češnjaka 10 min. Dok se dinsta, narežite mrkvu i celer na sitne komade.
  • Dodajte celer i mrkve te konzervu procijeđenog slanutka i zalijte s 1,5 litrom povrtnog temeljca. Pustite da zakuha i potom smanjite na laganu vatru te dodajte vezicu začinskog bilja koja se satoji od 2 grančice ružmarina, 5 grančica peršina i 5 lovorovih listova.
  • Pustite da se kuha 30 minuta, potom dosolite po potrebi i pustite da se kuha još 20 minuta.
  • Nasjeckajte listove mlade blitve (bez petiljke) i dodajte u juhu, no prije toga izvadite vezicu začinskog bilja van. Kuhajte na jedva primjetnoj vatri još 5 minuta i servirajte.

 

Možete se igrati s povrćem, ja ponekad dodam i grašak, nekad uz blitvu nasjeckam i kelj ili zelje ili ako želim da je moćnija juha dodam još 1 konzervu slanutka, no ovo je bazičan recept koji pali svaki puta.

BLURRY PICTURE IN 90’s STYLE

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorici: 


Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang