Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

S.O.S. juha idealna je za dane nakon blagdana i tulumarenja

Na hladne se dane treba utopliti, dobrim kaputom i debelim čizmama, pokojom čašom kuhanog vina i tanjurom vruće juhe. Ah juhica, liječi sve boljke od prehlade do srcoboljke.

Autor Tea Hržica / spicepicableme.com

Po meni ništa ne krijepi bolje od tanjura dobre tople juhe. Ona pročišćuje organizam od toksina, odčepljuje zatvorena crijeva i revitalizira tijelo nakon maratona loše hrane. A i nema ništa bolje od onog osjećaja kad dođeš s nekog putovanja a na šparetu krčka lonac juhe, znaš da si doma. Danas stoga donosim recept za super hranjivu, laganu i krepku juhu koja diže iz mrtvih i koju moji jedači na poslu uvijek posrču do zadnje kapi. 

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 2 luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 5 mrkvi
  • 1/4 celera
  • sol
  • konzerva slanutka
  • vezica blitve

SASTOJCI U ZIMSKOM DUHU

Priprema:

  • Na 2 žlice maslinova ulja i 1 dcl vode prodinstajte 2 na sitno nasjeckana luka i 4 protisnuta češnja češnjaka 10 min. Dok se dinsta, narežite mrkvu i celer na sitne komade.
  • Dodajte celer i mrkve te konzervu procijeđenog slanutka i zalijte s 1,5 litrom povrtnog temeljca. Pustite da zakuha i potom smanjite na laganu vatru te dodajte vezicu začinskog bilja koja se satoji od 2 grančice ružmarina, 5 grančica peršina i 5 lovorovih listova.
  • Pustite da se kuha 30 minuta, potom dosolite po potrebi i pustite da se kuha još 20 minuta.
  • Nasjeckajte listove mlade blitve (bez petiljke) i dodajte u juhu, no prije toga izvadite vezicu začinskog bilja van. Kuhajte na jedva primjetnoj vatri još 5 minuta i servirajte.

 

Možete se igrati s povrćem, ja ponekad dodam i grašak, nekad uz blitvu nasjeckam i kelj ili zelje ili ako želim da je moćnija juha dodam još 1 konzervu slanutka, no ovo je bazičan recept koji pali svaki puta.

BLURRY PICTURE IN 90’s STYLE

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorici: 


Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

 

Message