Obavijesti

Kolumne

Slatki raj za nepce: Čokoladni lava muffini gotovi u tren oka

Slatki raj za nepce: Čokoladni lava muffini gotovi u tren oka
1

Mislim da je naslov sam po sebi dovoljan. No dakle, ovaj sam vikend prtljala i mućkala po kuhinji dok nisam složila nešto divno i seksi.

VIDEO

Pripremila sam, naime, čokoladne lava muffine s ciljem da razveselim dečka jer znam da ima soft spot za bilo što čokoladno. Pojeo ih je šest. Najbolji dio svega je što zahtjeva pet sastojaka i 15 minuta vremena, uključujući i pečenje.

Sastojci za 12 muffina:

  • 5 jaja
  • 100 g glatkog brašna
  • 100 g šećera ili 90 g šećera + 1 vanil šećer
  • 250 g maslaca
  • 300 g čokolade za kuhanje

Priprema:

  • Pećnicu zagrijte na 250 Celzijevih, obje ploče.
  • Na laganoj vatri otopite čokoladu s maslacem.
  • Dok se čokolada topi umutite pjenasto jaja i šećer. Kad je čokolada otopljena, dodajte u smjesu jaja skupa s brašnom i dobro umutite. Dobit ćete lagano gustu smjesu. Slobodno poližite mutilicu.
  • Smjesu ulijte u kalupe za muffine, da budu puni oko 2/3 kalupa. Ukoliko koristite silkinoski kalup, smjesu ulijte direktno u njega. Ako imate metalni ulijte u papirnate košarice jer će ih bit muka izvadit van.
  • Stavite na sredinu pećnice i pecite 6 – 8 minuta, dok se ne raspuknu.
  • Izvadite van i servirajte vruće uz sladoled, voće, pekmez ili same za sebe.

Ukoliko želite manje tekuću sredinu, nakon što se raspuknu, ugasite pećnicu i ostavite ih unutra još 4 – 5 minuta.

Izvorni recept pročitajte ovdje

O autorici:


Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang