Obavijesti

Kolumne

Sve što je lijepo kratko traje, ali najljepši Advent se ponavlja

Sve što je lijepo kratko traje, ali najljepši Advent se ponavlja
1

Eto, završio nam je još jedan Advent u Zagrebu. Iza nas je mjesec ‘fuliranja’, predivnih lampica, šarenih ukrasa, romantične atmosfere i jedne sasvim druge, blaženije svakodnevice.

VIDEO

Neki su možda bili protiv prevelike kićenosti, neki zdušno navijali za još više iskričavih svjetala, no moramo priznati da smo svi uživali u jednoj posebnoj božićnoj atmosferi za koju više nismo morali odlaziti u susjedne gradove razvikanih adventskih običaja, već su gotovo svi, i to tri godine zaredom, dolazili kod nas.

Photo: Ana Šesto

Zagreb se može ponositi, a i svi mi koji smo bili dio te adventske priče. Volim svoj grad i kad je tmuran i kad pada kiša. I kad je pakleno ljeti, e tad ga posebno volim, a najslađe ga volim u adventsko vrijeme kad svjetlosna čarolija gradske lokacije pretvara u svojevrsna svetišta i prozore u jedan drugi, neopterećeni i čudesan svijet.

Photo: Ana Šesto

Prve dvije godine zagrebačkog Adventa nisam bila među onima koji su prigovarali forsiranju svjetlosnih atrakcija i ugostiteljske ponude koja je u centar privlačila sve više i više ljudi, jer je moj grad postao jedna velika i zanosna pozornica, bez obzira što se nama stanovnicima centra život za to vrijeme stubokom mijenja. Gužve su sve žešće, a da o nedostatku parkinga ne govorimo.

Photo: Ana Šesto

Ove godine odlučila sam ostati u Zagrebu za vrijeme Božića i Nove godine i isprobati sve mogućnosti koje adventski Zagreb pruža i mogu reći da sam se zaista odlično zabavila.

Bilo je za svakoga ponešto, za obitelji i one najmlađe sigurno je najzanimljviji bio Ledeni Park na Tomislavcu i Zrinjevac. Za ‘mlade’ i željne zabave i nešto opuštenije atmosfere Gornji grad bio je odlična opcija. Fuliranje na Strossmayerovom trgu dobilo je nagradu za najbolju destinaciju, a Caffe de Matoš bio je za one željne romantike i dobre glazbe. Nezaobilazan je bio i Advent u Klovićevim dvorima upravo radi pogleda na Zagrebačku katedralu i obaveznog selfieja. Idealan recept za dobre fotke. Čudna Šuma u Varšavskoj, odmah nasuprot kina Europa, bila je super za malo luđe partije, a zainteresiranih za takvo nešto sve je više i više.

Ponuda je bila tolika da, nažalost, nisam sve uspjela ni vidjeti. Tako sam ove godine „preskočila“ Tunel koji je imao dvije zanimljive izložbe i izložbu o Nikoli Tesli u Meštrovićevom paviljonu. U vrijeme siječanjske depresije nadoknadit ću propušteno i pogledati što se sve u mom gradu nudi jer bez obzira na završetak adventskog slavlja u Zagrebu se svakodnevno čovjek od mnoštva ponude teško može odlučiti što je bolje, zanimljivije i atraktivnije.

Sve u svemu, mjesec dana zanimljivih događanja, koncerata, odlične ponude hrane i pića i onih predivnih kičastih balona koje smo mogli vidjeti na svakom koraku.

I, da, odlučila sam pisati fotoblog malo češće. Možda je to samo novogodišnja odluka, a možda i ne. Vidjet ćemo. Fotkat ćemo.

Samo opušteno, šesto na sat!

Ana 600

 

Tekst u izvornom obliku pročitajte ovdje

O autorici: 


Po struci prvo fotografkinja, a zatim novinarka. Voditeljica kulturnog kluba O'grada. Samostalna umjetnica koja putuje, fotka, istražuje i uživa u životu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu