Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tjestenina kao lagana salata i ugodno iznenađenje za nepce

Autor Tea Hržica (Sponzorirani članak)

Iako nam ljeto lagano okreće leđa, ne postoji ni jedan razlog zašto ga ne biste još neko vrijeme zadržali barem na svojim tanjurima - hladnijim i lakšim obrocima koji zasite, ali ne opterete organizam. Meni su najdraže hladne salate na bazi tjestenine s dodatkom povrća, voća, laganog sira ili piletine.

Za takve salate potrebna je kvalitetna tjestenina koja će lijepo zaokružiti cijelo jelo i poslužiti kao izvrsna baza za slaganje okusa kao što je Marodi tjestenina. Od svega tri sastojka: durum pšenice, jaja i vode. I dovoljno. Okrenula sam se slaganju novih okusa koji će osvježiti, te ugodno iznenaditi nepce: Gran Fusilli (koji su sa svojim velikim viticama i hrapavom površinom upravo savršeni za ovo jelo) s borovnicama i piletinom te sokom limete (citrusno) te fuži s jagodama, fetom i špinatom (slatko-kiselo). Možete ih jesti tople ili hladne.

Gran Fusilli s borovnicama, piletinom i limetom

Sastojci za dvije osobe:

  • 200 g Marodi Gran Fusilla
  • 200 g pilećeg filea
  • 1 manji žuti luk
  • 2 limete
  • 125 g borovnica
  • 20 g ricotta sira
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • Svježa majčina dušica

Priprema:

  1. Piletinu prokuhati u slanoj vodi 15 minuta. Procijediti i nasjeckati na manje komade.
  2. Limetama naribati koricu te ih ocijediti (dobije se oko 50 ml soka).
  3. Nasjeckati luk na tanke ploške i prodinstati na žlici ulja 3-5 minuta dok ne omekša.
  4. Dodati nasjeckanu piletinu i sok limete, 100 ml vrhnja za kuhanje i 25 g borovnica te kuhati 10 minuta dok se umak ne zgusne (po potrebi dodati 30 mililitara vode).
  5. Za to vrijeme skuhati Marodi Gran Fusille po uputama s pakiranja.
  6. Pomiješati Gran Fusille, piletinu, koricu limete, žlicu nasjeckane svježe majčine dušice i 20 g ricotte.
  7. Jesti toplo ili staviti u frižider na dva sata da se ohladi.
Foto: Tea Hržica

Fuži s jagodama, fetom i špinatom

Sastojci za dvije osobe:

  • 200 g Marodi fuža
  • 200 g jagoda
  • 50 g očišćenog špinata
  • 50 g tostiranih oraha
  • 100 g feta sira
  • Dressing: 100 g jagoda, 1 žlica aceta balzamika, 3 žlice maslinova ulja, ½ žlice meda, prstohvat soli i papra

Priprema:

  1. Za dressing u blenderu ispulsirajte jagode, maslinovo ulje i aceto balsamico. Dodajte med, sol i papar te dobro promiješajte.
  2. Marodi fuže skuhajte po uputama s pakiranja.
  3. Za to vrijeme istostirajte orahe, jagode očistite i narežite na tanke ploške.
  4. Pomiješajte Marodi fuže s jagodama, špinatom, fetom i tostiranim orasima.
  5. Prelijte dressingom i promiješajte.
  6. Jesti toplo ili staviti u frižider na dva sata da se ohladi.
Foto: Tea Hržica

U slast.

Powered by:
Message