Obavijesti

Kolumne

Top 7: Knjige koje ove zime morate pročitati pod dekicom

Top 7: Knjige koje ove zime morate pročitati pod dekicom
1

Što medvjedi rade zimi? Spavaju zimski san. Pripremaju se za proljeće i ljeto, za nove pobjede i događaje. Zimi se svi nekako umirimo. Najljepše nam je doma, u udobnim foteljama pod dekicom uz toplu čokoladu...

VIDEO

Zima je idealno vrijeme za pročitati nekoliko dobrih knjiga koje će nas oplemeniti i pripremiti za novu godinu, nove početke i pobjede. Proljeće, ljeto, a i jesen su puni događanja i festivala, a zima je stvorena za dugo čitanje dok je vani magla ili dok pada snijeg. Zato “zaronite” u dobre knjige već danas. Pripremila sam vam šest dobrih naslova. Tri dirljive priče, jedan ljubić, jedna snažna autobiografija  i dvije knjige koje će vam oplemeniti i zagrijati dušu.

Pazi kojeg vuka hraniš – Kenan Crnkić 

Ovo je knjiga o sreći. Kako je pronaći, postići i trajno zadržati. Ovo je knjiga čije Vas samo čitanje može učiniti sretnim. Sreća je rijetka stvar koja se umnožava kada se dijeli. Kenan Crnkić je u tome uspio. Pokušajte i vi!

Izdavač: Fokus na hit

Sisi – Allison Pataki 

Nepoznata i dirljiva priča o austrougarskoj carici Elizabeti koju su iz dragosti zvali Sisi. Kažu za Sisi da je bila princeza Diana svojeg vremena. Provjerite je li to zaista tako. Mene je ovaj zadivljujući povijesni roman, koji se čita u jednom dahu,  oduševio i “zarobio” svojim intrigama, ljubavnim aferama, gubicima i izdajama. Sigurna sam da će i vas.

Izdavač: Lumen

Djevojka sa sedam imena – Hyeonseo Lee

Dirljivo i fascinantno svjedočanstvo mlade žene o svom dugogodišnjem putu ka slobodi i sreći. Hyeonseo Lee je s nepunih 17 godina, bez namjere da pobjegne, prešla rijeku koja je na granici između njenog rodnog grada u Sjevernoj Koreji  i Kine. Nakon toga povratak domu, majci  i bratu više nije bio moguć. Njen je bijeg trajao 12 godina i u tom vremenu je sedam puta morala službeno promijeniti svoje ime i prezime. Na kraju više nije znala tko je i gdje pripada. Godine 2015. ova je knjiga postala bestseler New York Timesa i odabrana je među TOP 5 u kategoriji Autobiografija i memoari Goodreadsa. Nemojte propustiti ovu istinitu, snažnu i odvažnu priču.

Izdavač: Iris Illiryca (Biblioteka 'Čitaj knjigu')

Poziv – Oriah Moutain Dreamer 

Morate pročitati ovu iskrenu, poetičnu, životnu i toplu knjigu koja je mnogima promijenila život. Kad god stavim citate iz ove knjige na moju Facebook stranicu Čitaj knjigu svi “polude” i traže još jer prepoznaju poruke inspirativne autorice koja nam svakim retkom ove knjige poručuje kako da slijedimo čežnje svoga srca da bismo proživjeli smislen i svrhovit život.

Ne zanima me od čega živiš, želim znati za čim žudiš i imaš li hrabrosti snivati o ispunjenju želja srca svoga. Tako počinje „Poziv“, poetična deklaracija namjere da se živi iskreno, potpuno i srčano koju je napisala vizionarka Oriah Mountain Dreamer.

Iako je prvi put izdana prije deset godina, ovo je knjiga koja se stalno traži i stoga nam je Planetopija priuštila novo izdanje krajem prošle godine. Prava odluka!

Izdavač: Planetopija

La Templanza vinograd života – Maria Duenas

Ovo je novi bestseler španjolske autorice Marije Duenas koja se proslavila romanom “Vrijeme između krojenja”. Radi se o napetoj pustolovnoj priči, punoj neočekivanih obrata i osjećaja. Ova saga odvodi nas na užurbane ulice Havane, kao i u idilične španjolske vinograde. Pod toplom dekicom ćete sa strepnjom pratiti avanture šarmantnog glavnog junaka – Maura Larrea koji u životu  ima sve, pa onda izgubi sve da bi na kraju ponovno pronašao smisao i ljubav života.

Izdavač: Fraktura

Glumica njegova života – Rosie Kugli 

Ovo je napeta priča o glumici Adeli, miljenici publike i novinara koja se nakon što dosegne vrh svoje filmske karijere udaje za režisera Fabijana Detonija i povlači se iz glumačkog svijeta. Njen brak se uskoro pokazuje kao najveća pogreška. Počinju čudnovati obrati sudbine, Adela je optužena za teško ubojstvo i prijeti joj dugogodišnja zatvorska kazna. No, ništa nije onako kako se čini. Život joj priređuje neočekivani scenarij.

Izdavač: Profil

Vrijeme rastanka – Jodi Picoult

Dirljiv roman u kojem jedna usamljena djevojčica želi otkriti istinu o nestanku svoje majke, koliko god ona šokantna bila. Uspješna znanstvenica Alice Matcalf netragom je nestala pod neobjašnjivim okolnostima prilikom havarije u utočištu za slonove u kojem je radila. Tada je njena kćerkica bila s njom iako se Jenna ničega ne sjeća. Došlo je vrijeme da se otkrije prava istina koja će svima promijeniti živote.

Izdavač: Znanje

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorici:


Ja sam Alis Marić i diplomirana sam pravnica koja je vodila nekoliko ureda uprava inozemnih tvrtki, a ljubav na kraju pronašla u - knjigama. Rezultat te ljubavi je i projekt Čitaj knjigu. Obožavam miris knjiga, volim ih dodirivati, uživam u lijepim mjestima za čitanje, udobnim foteljama te mekom i mirisnom krevetu gdje se može opušteno čitati . Osobito volim – knjige preporučivati. Osim na web-u, Čitaj knjige možete pratiti i na Facebooku te na Instagramu.  

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu