Obavijesti

Kolumne

Zasladite si život mousseom od bijele čokolade s jagodama

Zasladite si život mousseom od bijele čokolade s jagodama
1

Kako teperatura na termometru raste tako raste i potreba za jednostavnijim desertima. A mousse od bijele čokolade je u kategoriji ultimativno jednostavnih i brzih.

VIDEO

Jagode su samo oprane i narezane, tako da je cijela akcija trajala oko 15 minuta. Definitivno nije dijetan, ali je relativno lagan i čokoladan, tako da je ok. (priznavali vi bijelu čokoladu kao čokoladu ili ne)

Recept sam pokupila s gastro.hr koji je svojedobno objavio recept za Mousse od bijele čokolade chefice Mirjane Špoljar. S obzirom da je predložena količina sastojaka mogla pokriti količinu moussea za malu svadbu, smanjila sam sve cca 2,5 puta.

Do njega sam ponovo došla nakon što me M. upitala kako da rekonstruira recept iz jednog poznatog zagrebačkog ugostiteljskog objekta. Rekla je: “Dolje je keks, gore bijela krema i jagode. Šta bi to moglo biti?” Mislila sam- to bi moglo bit svašta, a poznavajući kako to rade naši ugostitelji moguće da je šlag pjena. Ona najgore vrste, iz vrećice. Išla sam ipak na optimističnu varijantu- to je mousse od bijele čokolade. Malo manje optimistična, bar za mene, bila bi varijanta da je to običan cheesecake. Nemam pojma šta je na kraju bilo, ali mi je drago da sam ja radila ovu divotu, na sreću ukućana i prijatelja koji su omastili brk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mousse od bijele čokolade

Za: 6 osoba  

Priprema: 15 minuta

Sastojci

  • 200 g kvalitetne bijele čokolade
  • 1 jaje
  • 3 žumanjka
  • 30 g šećera (bijelog ili smeđeg)
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 10 g želatine

Upute

1. Pripremite želatinu prema uputama na vrećici (prelijte prah sa 4 žlice vode i ostavite da nabubri).

2. U jednoj posudi izmiješajte jaje, žumanjak i šećer pa stavite kuhati na pari. Miješajte dok se smjesa ne zgusne (5-7 min).

3. Dodajte grubo narezanu bijelu čokoladu i miješajte dok se skroz ne otopi.

4. Skinite s vatre, dodajte želatinu u vruću smjesu i miješajte dok se i ona ne otopi.

5. Slatko vrhnje istucite u šlag pa dodajte u smjesu jaja i čokolade.

6. Premjestite u čašice željene veličine i ostavite u hladnjaku da se dobro stisne.

7. Po želji stavite svježe voće, preljev ili žele.

Za Klub ljubitelja malina, naravno, s preljevom od malina.:)

Izvorni recept pročitajte ovdje

O autorici:


Moje ime je Ana, po danu sam anonimna arhitektica (AA), a po noći čitam o superjunacima. Godina imam dovoljno, ali ljudi i dalje misle kako sam premlada da radim super kolače. Osim na blogu, pratiti me možete i na Facebooku ili Instagramu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković