Obavijesti

Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga

Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga
1

Uz sajamske popuste nude se izvorni proizvodi hrvatskog gospodarstva: maslinovo ulje, rakije, sirevi, vino, med, slike, suveniri, nakit, ukrasni i kolekcionarski predmeti

Na Zagrebačkom velesajmu od 14. do 23. prosinca 2012. po prvi put održava se Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga. 

Osim braniteljskih udruga i zadruga sajam je otvoren za nastup i prezentaciju civilnih Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, starih zanata, nakladništva, drugih zabavno, stručnih i popratnih aktivnosti koje se tematski uklapaju u sajam. Naglasak je stavljen na hrvatsku kulturnu baštinu, tradicijske vrijednosti i izvorne proizvode hrvatskog gospodarstva.

Sajam će biti prodajno izložbenog i edukativnog karaktera.

Povoljna kupnja domaćih proizvoda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kroz desetak dana sajma članovi braniteljskih udruga i zadruga te civilnih udruga, zadruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva prezentirat će svoje radove i dostignuća njihovog rada kako širokoj publici tako i potencijalnim poslovnim partnerima. 

Svi posjetitelji će, osim u prezentacijama nekih tradicionalnih starih zanata, te prezentaciji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava moći i kupiti domaće proizvode koje proizvode članovi braniteljskih te ostalih Udruga i Zadruga. Po povoljnim sajamskim cijenama nude se: maslinovo ulje i ostali proizvodi od maslinovog ulja, rakije, sirevi, vino, med, , slike, suveniri, nakit, ukrasni predmeti, kolekcionarski predmeti,  poljoprivredni proizvodi,  eko interijer i eksterijer i  dr.

Ne propustite Božićno predavanje - Pater Zvjezdan Linić

Najavljujemo gostovanje patera Zvjezdana Linića koji će održati predavanje „Božić ima nade“, 18. 12. 2012. u 18.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Svi su dobrodošli-ulaz na predavanje je besplatan!

Kreativne radionice za djecu, izložbe  – za svakoga ponešto

Održat će se brojne radionice i izložbe poput Čipkarskog društva „Danica Bresler“ iz Lepoglave koje će prezentirati prekrasne uratke od poznate lepoglavske čipke. Udruga prijatelja hrvatskih božićnih jaslica okuplja članove koji izrađuju i skupljaju božićne jaslice te će osim izložaka na Božićnom sajmu prezentirati svoj rad javnosti kroz praktične radionice. Kreativna udruga „Feniks“ iz Zagreba organizira svaki dan od 18.00 sati kreativne radionice za djecu s različiti temama: Ukrašavanje kuglica za bor u artičoka tehnici, Ukrašavanje kuglica za bor u decoupage tehnici, Osnove decoupage tehnike- - shabby i klasični krakle na drvetu, Lutkice od lavande i dr. Udruga „Umjetnost stvaranja“ također će svakodnevno organizirati radionice.

Promocije knjiga, slika

Za vrijeme Božićnog sajma svoju knjigu na temu Domovinskog rata „Da se ne zaboravi“ promovirat će Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja invalida i udovica Domovinskog rata Podravke. Petar Rikić promovirat će svoju knjigu Oko svijeta o 157 dana i 40.000 km na dva kotača. Dragovoljac Domovinskog rata i predsjednik likovne udruge HUMANART Đuka Siroglavić napravio je najveću sliku na svijetu „Val“, sliku koja je dobila certifikat Guinnessa. Dimenzije slike su 6000m X 1,5-1,7 m. Jedan dio slike bit će izložen i na Božićnom sajmu.

Program na pozornici – nastup hrvatskog folklora i estradnih zvijezda

Svaki dan od 15.00 do 21.00 sat na pozornici će se odvijati bogat kulturno-umjetnički program s naglaskom na hrvatskoj folklornoj baštini. Preko 25 kulturno-umjetničkih društva iz Hrvatske i okruženja predstavit će uz pjesmu i ples narodne običaje vezane uz proslavu Adventa i Božića u Hrvatskoj. Očekuju nas nastupi kazališnih družina i artističkih grupa, kao i promocija knjiga i izložbe branitelja uz sudjelovanje heroja Domovinskog rata. 

Tijekom vikenda svoje mjesto na pozornici zauzet će mnogobrojna poznata imena hrvatske estrade poput Pamele Ramljak, Branka Čulića Vukovarca  i mnogih drugih.

Promotori Božićnog sajma Zadruga i Udruga su: Ministarstvo branitelja, Grad Zagreb, HVIDR-a grada Zagreba, Udruga branitelja invalida i udovica Domovinskog rata Podravke, Zajednica Udruga branitelja Zagrebački holding, Branko Borković-mladi jastreb, HKUD Željezničar - Zagreb, Muzej hrvatske kulturne baštine, dr. Ivica Vlatković (promotor sajma za Izložbe i prezentaciju Udruge maslinara Hrvatske), Udruga branitelja Domovinskog rata specijalne policije, Hrvatska časnička Unija, Zagrebački holding, Zagrebački velesajam, Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam.

Sajam organizira Zagrebački velesajam u suradnji s Udrugom branitelja Domovinskog rata Zagrebačkog velesajma i HKUD Željezničar iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja Republike Hrvatske i Grada Zagreba. 

Radno vrijeme sajma je od 14.00 do 22.00 sata, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Više o sajmu pročitajte : www.zv.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a