Obavijesti

Budućnost u turizmu, vizije, paradigme i scenarij!

Budućnost u turizmu, vizije, paradigme i scenarij!
4

Na konferenciji „Budućnost u turizmu, vizije, paradigme i scenariji“ koju su suorganizirali IEDC-Poslovna škola Bled i Terme Tuhelj raspravljalo se o ciljevima i kretanjima turizma u regiji

Na konferenciji „Budućnost u turizmu, vizije, paradigme i scenariji“ koju su suorganizirali IEDC-Poslovna škola Bled i Terme Tuhelj, pod pokroviteljstvom Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, 50 top menedžera predvođeni profesorom dr. Luisom Mountinhom raspravljali su o ciljevima i kretanjima turizma u regiji. Na konferenciji prisustvovali su i uvaženi gosti poput Vojko Volk, veleposlanik Republike Slovenije, Meri Matešić, direktorica Hrvatske turističke zajednice, Iva Bahunek, direktorica Ureda Udruge poslodavaca u hotelijerstvu i mogi drugi.

28.01.2014. godine u poslovnom centru hotela Well**** Terme Tuhelj održala se konferencija na temu „Budućnost u turizmu - vizije, paradigme i scenariji“ koju je vodio uvaženi profesor managementa i marketinga u turizmu, dr. Luiz Moutinho  iz poslovne škole Adam Smith Sveučilišta u Glasgowu. Na konferenciji bili su prisutni menadžeri visokih poslovnih tvrtki, hotela i poduzeća uključenih u razvoj turizma. 

„Ne obećavajte previše, djelujte i iznenadite svoje goste!“ ističe prof. Luiz Moutinho. U svom predavanju istaknuo je neke od novih trendova u turizmu kao što je geoturizam koje trenutni potrošači još uvijek ne poznaju, ali trendovi se razvijaju tolikom brzinom, da poduzeća moraju svakodnevno raditi na praćenju noviteta i razvijanju svoje konkurentnosti. Gosti su sve zahtjevniji i na menadžerima je da prepoznaju njihove potrebe prije nego počnu koristiti usluge.

Upravo zbog ubrzanog ritma razvoja turizma, javila se ideja oko pokretanju prvog MBA programa edukaciju iz turizma u ovoj regiji, s obzirom da upravo to nedostaje na tržištu – edukacija za top management, suvremena i s aktualnim trendovima. Zbog toga, navedena konferencija bila je uvertira kojom je IEDC-Poslovna škola Bled najavila novost u svojem programu: prvi vrhunski međunarodni postdiplomski studij Menadžment u turizmu. Sadržavat će 4 modula s predavanima profesora sa sveučilišta iz Engleske, Škotske, Australije, SAD-a, Nizozemske, Španjolske…Program će se odvijati u Poslovnom centru Terma Tuhelj i u prostorijama Bledske škole, a namijenjen je  TOP menadžerima iz regije, tj. predsjednicima uprava, direktorima, voditeljima službi, stručnim savjetnicima i istraživačima koji žele usavršiti svoje znanje temeljem kojeg će moći utjecati na buduća kretanja u području turizma te je glavni cilj ovog programa ispitati neke od prepoznatljivih i značajnih mega trendova u turističkom okruženju na temelju timskog rada gdje polaznici mogu razmjenjivati znanja ne samo od uvaženih profesora nego i međusobno.

„Studij je trenutno u procesu akreditacije i očekuje se da će proces biti završen do jeseni.“ – ističe dekanica i direktorica IEDC-Poslovne škole Bled, dr. Danica Purg.

„Znanje kao i hrabrost su izrazito bitna za stvaranje novih ideja i novih perspektiva na tržištima s ciljem postizanja nužnog razvoja nakon kojeg će slijediti i neizbježan uspjeh. Zato uvelike podržavamo ovakve projekte te se rado uključimo u njihovu organizaciju i realizacije jer je formiranje prvog MBA iz turizma, ono što menadžerima treba, a Hrvatska je idealno mjesto za njezino održavanje, ne zbog geografske lociranosti nego i zbog turističke razvijenosti.“ – ističe direktorica Terma Tuhelj, Ivana Kolar.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"