Obavijesti

News

Komentari 128

Željko Sabo: Ako preživim zatvor, vratit ću se u politiku

Željko Sabo: Ako preživim zatvor, vratit ću se u politiku
1

Treba izdržati osam mjeseci, nije to malo. Treba to i preživjeti, rekao je Željko Sabo, uoči odlaska u Zagreb na osmomjesečno izdržavanje zatvorske kazne

VIDEO

Treba izdržati osam mjeseci, nije to malo. Treba to i preživjeti, rekao je Željko Sabo, bivši vukovarski gradonačelnik, u srijedu popodne uoči odlaska u Zagreb na osmomjesečno izdržavanje zatvorske kazne.

- U odnosu na ožujak, kad sam se šokirao čuvši za odluku Vrhovnog suda, sad se osjećam puno bolje. Naime, ohrabren sam brojnim porukama Vukovaraca i snagom obitelji koja mi je u ovom teškom razdoblju dala snagu da sve ovo izdržim - kaže Sabo.

Za ovog bivšeg zatočenika srpskih koncentracijskih logora jedini problem u zatvoru može biti zdravlje koje je posljednjih godina narušeno i zbog kojeg je prije točno godinu dana, nakon što mu se ukliještio živac, morao operirati kralježnicu te potom dva puta tjedno odlaziti u bolnicu na infuziju. Pred odlazak u zatvor Sabo je uvjeren da će se vratiti u politiku.

- Nezadovoljan sam stanjem u Vukovaru. To mi može dati samo još više snage da izdržim i ponovno se vratim tamo gdje trebam završiti započete projekte - smatra. Prema nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Osijeku, Sabo je trebao odležati godinu i četiri mjeseca. Međutim, Vrhovni sud je kaznu preinačio tako što je odredio da Sabo polovicu te kazne provede na slobodi pod prismotrom, i to zbog svoje dobi. 

Sabu se teretilo da je Mariji Budimir ponudio mjesto u Nadzornom odboru Borova uz mjesečnu naknadu od 2000 kuna i mjesto predsjednice vukovarske komisije za europske integracije, dok je Radivoju Đuriću nudio promaknuće supruge na mjesto glavne sestre u Općoj bolnici Vukovar, zauzvrat očekujući njihov prelazak u SDP. Na taj bi način osigurao 13 glasova potrebnih za konstituiranje Gradskoga vijeća Vukovara. Slučaj je procurio u javnost krajem prošle godine nakon što je Budimir prezentirala tajnu audiosnimku u kojoj joj Sabo spominje iznose od 10, 20 i 50 tisuća kuna.

- Iz zatvora ću se vratiti još jači - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...