Obavijesti

Nestle recepti za svaki obrok - najbolje za zdravlje organizma!

Nestle recepti za svaki obrok - najbolje za zdravlje organizma!
3

Pročitajte prijedloga iz Nestlea za svaki obrok u danu. Jelovnik je sastavljen od strane stručnjaka i tako je balansiran da pokriva sve dnevne potrebe organizma

DORUČAK

Mlijeko s keksima
U zdjelici napravite žitne pahuljice NESTLE 8 žitarica keks sa svojim mlijekom ili dojenačkim mliječnim pripravkom, npr. NAN 2 ili NAN H.A. 2. Hranite bebu žličicom, a višak mlijeka beba može popiti.

UŽINA

Kašica od banane
Oguljenu bananu zgnječite vilicom u kašicu. Ovdje također možete dodati 2 – 4 žlice svog mlijeka ili dojenačkog mliječnog pripravka NAN 2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kašica od kruške
Zrelu bijelomesnatu krušku operite, ogulite i naribajte na sitno. Kod male djece, kao njihov prvi prilog jelu, možete ju kratko prodinstati s 2 – 4 žlice vode dok ne omekša.

Kašica od marelice
2 srednje zrele marelice, voda
Operite marelice, prepolovite ih na pola, izvadite koštice. U posudu za kuhanje koja je napravljena od nehrđajućeg čelika stavite vodu i sačekajte da zakipi. U vruću vodu stavite polovice marelice i kuhajte ih u kipućoj vodi. Kada omekšaju, izvadite ih van, ohladite i izvadite meso sa žlicom. Koru bacite. Promiješajte meso marelice i poslužite.

Kašica od jabuke i banane
1/2 sitno sjeckane oguljene jabuke i 1/4 banane pomiješajte u fini pire.

RUČAK

Povrtna juha
3 cm velike komade mrkve, peršina, polovicu krumpira, 250 ml vode, pola žličice maslinovog, kukuruznog ili suncokretovog ulja. Dobro očišćeno i oprano povrće narežite na kockice, zalijte vodom i kuhajte dok ne omekša. Ako je potrebno, za vrijeme kuhanja dolijevajte vodu. Sve ispasirajte, dodajte ulje, promiješajte i servirajte.

Juha od mrkve
1 manju mrkvu očistite, naribajte na krupno i stavite kuhati u 250 ml vode. Za to vrijeme skuhajte 1 jušnu žlicu riže. Juhu od mrkvice umiješajte s kuhanom rižom te dodajte 5 kapljica maslinovog ulja. Juhu dati žlicom.

Pileća prsa u mrkvi s krumpirima
100g oguljenog krumpira, 50g očišćene mrkve (ili tikvice, bundeve, šparoga, brokule), 50g tanko narezanih pilećih prsa, 100ml vode, 1 žličica ulja (maslinovog, suncokretovog ili kukuruznog). Narezane krumpire i mrkvu dinstajte u vodi, pokriveno poklopcem, dok ne omekša. Dodate još toplo pileće meso i sve više-manje na tanko (prema dobi djeteta) izmiješajte ili izgnječite vilicom.

Rižoto od povrća
3 velike žlice riže, 250 ml vode, 3 cm veliki komadi mrkve, 1 mali cvijet brokule, 1 žličica maslinovog ulja. Rižu kuhajte dok ne omekša. U vodi pirjajte mrkvu i brokulu. Pirjano povrće zgnječite i dodajte rižu i maslinovo ulje i sve izmiješajte.

POPODNEVNA UŽINA

Vrtni san
¼ jabuke, 5 kapljica limunovog soka, oko 3 cm veliki komad očišćene mrkve, ¼ banane, 5 kapljica maslinovog ulja. Jabuku i mrkvu tanko naribajte, umiješajte u vilicom izgnječenu bananu s limunovim sokom i pokapajte maslinovim uljem.

Kašica od jabuke s bananom
1 jabuka, 1 banana, voda. Jabuku operite, razrežite, odstranite koru i narežite na kriške. Bananu ogulite i također narežite  na kriške. U posudu za kuhanje stavite vodu i nehrđajuće cjedilo. Na cjedilo stavite kriške jabuke,a na njih kriške banane. Kuhate na pari dok ne omekša, zatim ostavite da se ohladi i vilicom izgnječite u kašicu.

VEČERA

Jedna porcija žitnih pahuljica NESTLE 8 žitarica pripremljena prema naputku na ambalaži, voćni sok (od kruške, jabuke, grožđa) ili voćni pire (od kruške, jabuke, grožđa). Napravljenu žitnu kašicu pomiješajte s voćnim sokom ili pireom (kod starije dojenčadi s izgnječenim voćem). Možete istodobno kombinirati i s dvije vrste voća (prvo isprobati podnošljivost svake vrste). Kašicu je moguće kombinirati i s pirjanim povrćem – mrkvom, brokulom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor