Obavijesti

Dolazi Bug Future Show 2014: Ne propustite tehnološki dan!

Dolazi Bug Future Show 2014: Ne propustite tehnološki dan!
2

Uz moto "The Next Big Thing" po prvi put će Bugovci pred publikom, sa svojim gostima, raspravljati o budućnosti Interneta, smartfona, korisničkih sučelja i naše svekolike digitalne budućnosti

Najtiražniji hrvatski tech časopis Bug priprema, uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, prvi - kako su ga nazvali - "primjerak Buga uživo", odnosno Bug Future Show 2014 koji će se održati 30. siječnja 2014., u Kinu Europa u Zagrebu. Internetska adresa showa je http://bfs.bug.hr.

Bit će to prvi u nas održan cjelodnevni tehnološki show, koncipiran kao kombinacija scenskog programa i popratnog izložbenog programa koji se istovremeno održava u istom prostoru. Naš scenski program sastojat će se od keynote predavanja, projekcija i panel-rasprava domaćih IT stručnjaka, Bugovaca i pripadnika tech communityja, dok će se u okolnim prostorijama moći vidjeti i isprobati uređaji i tehnologije budućnosti. 

"The Next Big Thing"

Uz moto showa "The Next Big Thing" odgovor na pitanje koje se u njemu krije pokušat će, uz Bugovce i Hrvatski Telekom dati i predstavnici HP-a, HTC-a, Lenova, Nokia Solutions Networksa i Sony Mobilea, a partnerski će u pripremi showa sudjelovati i Veleposlanstvo SAD-a te Maksima komunikacije.

Za sada je ekipa iz Buga objavila tek dio programa, držeći ostatak sadržaja showa, kako i priliči nečem što se naziva showom, u tajnosti. Evo paneli koji će se održati na pozornici Kina Europa:

PANEL-DISKUSIJA: "RAT SMARTPHONEA"
Najlukrativnija grana IT trgovine danas je ona vezana uz tržište smartfona. Iz pozadine konce vuku vladari tri najveća mobilna OS-a, Apple, Google i Microsoft, no tržištem dominiraju Samsung, Apple, HTC, LG, a dolaze i nove zvijezde poput Huaweia… Kako će izgledati telefoni koje ćemo nositi u budućnosti? Hoćemo li ih nositi oko ruke ili glave? Dolazi li "wearable computing"? Hoće li nestati Nokia i BlackBerry? Nakon Full HD rezolucije, osam jezgri, 13 megapiksela te uništavanja tržišta kompaktnih fotoaparata, GPS-ova, MP3 playera - što je sljedeće?

PANEL-DISKUSIJA: "INTERFEJS BUDUĆNOSTI"
Na koji način ćemo u budućnosti komunicirati s tehnologijom? Može li nam uređaj poput Google Glassa postati sekundarni ili čak primarni ekran? Može li touch skroz nadomjestiti tipkovnicu? Kakva je perspektiva sučelja poput Leap Motiona ili Lenovo Horizon PC-a? Hoće li jednom u potpunosti iščeznuti i ekrani?

PANEL-DISKUSIJA: "POST-FACEBOOK ERA PROTIV DIGITALNE AGENDE"
Kojom brzinom će se mijenjati naš digitalni život u skoroj budućnosti i koliko to ovisi o regulatornim ograničenjima EU-a postavljenim pred telekomunikacijske operatere? Razmišljaju li operateri dugoročnije i propulzivnije od birokracije i analitičara, donoseći nam post-Facebook eru Interneta prije ostvarivanja tzv. Digitalne agende? Je li TeraStream platforma Interneta nužna da njime počnu dominirati nove generacije kojima je već i Facebook davna prošlost?

Na Bug Future Show 2014 će se moći doći s ulaznicom koja se dobiva kroz sustav pozivnica. Ekipa iz Buga je najavila kako će uskoro objaviti detalje kako primiti pozivnicu za Bug Future Show 2014. T-Portal će, kao medijski pokrovitelja BFS-a također pratiti pripreme i tijek samog showa.

Više informacija o Bug Future Showu potražite ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske