Obavijesti

Doživi Hrvatsku tijekom cijele godine: Zeleno srce Hrvatske

Doživi Hrvatsku tijekom cijele godine: Zeleno srce Hrvatske
15

Karlovački kraj meka je za rekreativce, sportaše, ali i ljubitelje fine kapljice te jedno od najvećih prometnih čvorišta u Hrvatskoj još od davnina.

Od davnih dana Karlovac je jedno od najvećih prometnih čvorišta u Hrvatskoj zahvaljujući odličnom položaju u stjecištu riječnih dolina Kupe, Korane, Mrežnice i Dobre. Grad koji se smjestio na četiri rijeke posjetitelje privlači širokom paletom raznovrsnih oblika rekreacije - od lova i ribolova, preko biciklizma, jahanja, nordijskog hodanja, vožnje quadom i raftinga do paintballa te planinarenja. Obožavateljima cikloturizma na raspolaganju su kilometarske biciklističke staze. Na dva kotača upoznajte slikovitu prirodu doline četiri karlovačke rijeke ili se uputite prema Ozlju. Svaka ruta ima svojih prednosti, bilo da se odlučite za umjereni tempo ravnih staza uz doline rijeka i jezera do nešto zahtjevnijih uspona brežuljkastim krajolikom.

Biciklom možete obići renesansnu povijesnu jezgru Karlovca, brojne kurije, crkve i kapelice te drevne kamene mostove na Dobri i Mrežnici. Rijeke i jezera karlovačkoga kraja glasovita su mjesta za ribolov, kao i Ozalj.

Ozalj
Drevni grad smješten na prijelazu Kupe iz brdskog u ravničarski tok ogledalo je prapovijesnog, starorimskog i srednjovjekovnog naslijeđa. Tijekom uzbudljive prošlosti smjenjivale su se najmoćnije feudalne obitelji: Babonići, Frankopani i Zrinski. U 17. stoljeću Ozalj postaje neslužbena hrvatska prijestolnica u kojem stoluje ban Petar Zrinski, a danas je stari grad Ozalj u vlasništvu Družbe braće hrvatskog zmaja, kojima je pripisan još 1928. godine.

Posebnosti Ribnika
Poželite li krenuti putevima prošlosti svakako posjetite Ribnik – jedan od najzanimljivijih bisera srednjovjekovne arhitekture koji se nalazi jugozapadno od Ozlja. Ribnik je nizinska vodena utvrda - tzv. Wasserburg. U slučaju opasnosti stanovništvo je moglo zatvoriti korito potoka pa bi stari grad u trenu postao otok okružen jezerom, odnosno ribnjakom. Voda bi doprla do samih zidina i time omogućila prednost za obranu od napada. Tajni hodnici i prostorije, stražarnice, skloništa, tamnice, strijelnice potiču istraživanje staroga grada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Više informacija potražite na internetskim stranicama www.hrvatska365.eu i www.facebook.com/croatia.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag