Virovitičko-podravska i Osječko-baranjska županija predstavile atraktivan gastro programom s tradicionalnim jelima – Festival u prva dva dana posjetilo 8.000 posjetitelja
Drugi dan festivala u znaku Slavonije i šarolikih radionica
Drugi dan Hrvatskog festivala hrane i vina prošao je u znaku atraktivne gastro prezentacije Virovitičko-podarvske i Osječko-baranjske županije te raznolikih kulinarskih radionica koje su oduševile brojne posjetitelje festivala. Ovogodišnje izdanje festivala u prva dva dana posjetilo je nešto više od 8.000 posjetitelja a svi ljubitelji fine hrane i vrhunskog vina, festival mogu posjetit i u nedjelju, do 20 sati u Areni Zagreb, ulaz Jug.
Virovitičko-podravska i Osječko-baranjska županija u suradnji s zakladom Mladi kuhar, ispred Arene Zagreb pripremili su zanimljivu show cooking prezentaciju – šarana na rašljama i fiš paprikaš. Porcije su bile na prodaju po cijeni od 10 kuna a prikupljen novac namijenjen je zakladi Mladi kuhar čiji je cilj podrška u praktičnoj edukaciji učenika i promicanje deficitarnih zvanja kuhara i konobara.
Izlagački program festivala okuplja 320 izlagača iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Brojne autohtone delicije kao i razni noviteti poput crnog češnjaka ili salame od pršuta s ružmarinom u ponudi su po popularnim cijenama a mogu se i degustirati.
Drugi dan festivala vrvio je atraktivnim kulinarskim prezentacijama vrhunskih kuhara, gastro blogera i pobornika zdrave prehrane. Tako su posjetitelji na dvije show cooking pozornice između ostalih, imali priliku pratiti vrsnu slastičarsku radionicu Tereze Alabande koja je pripremala tart od karamela i jabuka, radionicu pripreme tune koju je predstavio umaški riblji restoran Badi, Marka Palfija iz Mundoake koji je zanimljivo interpretirao tradicionalnu međimursku kuhinju te radionice bezglutenskih jela Branka Ognjenovića, zdravih raw food torti i brzih i zdravih jela iz jedne posude.
Treći dan festivala donosi tri atraktivne vinske i 12 besplatnih kulinarskih radionica, među kojima je i ona Ante Udovičića iz splitske Paradigme, radionica sljubljivanja piva i pivskih jela Ivice Štrumla te radionice pripreme francuskih makarona i japanskog sushija.
Svi ljubitelji slasnih jela i finog vina još stignu na najveći domaći gastro festival, u nedjelju od 10 do 20 sati, u Areni Zagreb, ulaz Jug.
Bitka za Pantovčak može početi: Evo tko su kandidati za izbore, a i tko nije uspio skupiti potpise...
Evo što se događa iza pozornice na Breninim koncertima, o lomu se oglasio i Boba Živojinović...
VIDEO Fotograf Lepe Brene: 'Nisam ja pao na nju i slomio joj nogu. Bio sam na drugom kraju'