1. svibnja je pred nekoliko tisuća Zagrepčanki i Zagrepčana, u organizaciji 24sata, održano prvo izlučno natjecanje 3. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK.
Ekipa Praščić iz Ivanić-Grada u finalu borbe za Zlatni ćevap
Usprkos najavama kiše, na Bundeku je cijeli dan bilo prekrasno sunčano pa su Prvi svibnja, s nama došli proslaviti i mnogi koji su prvotno namjeravali ostati kod kuće. Posjetitelje je osim zanimljivog gastro-zabavnog programa u kojem nije manjkalo nagradnih igara i kulinarskih savjeta chefa Branka Ognjenovića zasigurno privukao i koncert grupe Begini kojim je cijela manifestacija i završena.
Šest natjecateljskih ekipa, Miješano meso iz Sesveta, Praščić iz Ivanić-Grada, Kaj briješ iz Svete Nedjelje, Fantastiča četvorka iz Velike Gorice te Pečeni picek i Ko-mesari iz Zagreba, svoje su znanje i vještine u pripravljanju delicija s roštilja demonstrirali brojnim znatiželjnicima kao i gastro sudu u sastavu Irina Čulinović radijska voditeljica te zvijezda Celebrity Masterchefa, Domagoj Jakopović Ribafish poznati ćevapoznalac, pivoljubac i urednik blog.hr-a i punkufer.hr-a, fotograf Mario Periša te predsjedavajući Branko Ognjenović akademik kulinarstva koji je odlučio da su u tome bili najuspješniji članovi ekipe Praščić iza čijeg se imena krije gastro udruga koja se bavi promicanjem kulture uživanja u hrani i piću. Već uhodana ekipa amatera i ljubitelja roštilja pod vodstvom Dine Bošnjakovića zasluženo je slavila u svih 5 natjecateljskih kategorija (ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina) u kojima su se dijelili bodovi od 1 do 10 za vizualni dojam, okus i pravilnu pripremu. Drugo mjesto pripalo je Pečenom piceku, a treći su bili veseli članovi ekipe Miješano meso.
Timovi koji se nisu uspjeli plasirati u finale, a koje će se održati 8. lipnja ponovo na Bundeku, otišli su zadovoljno svojim kućama zahvaljujući bogatim nagradama sponzora natjecanja PIK Vrbovca, Pan piva, Peveca, Škode, Labuda, Kiska, Jamnice, Vina Belje i Kotanyia koji su na ovaj način zahvalili svima na sudjelovanju i prekrasnom druženju. Roštiljanje na Bundeku nisu propustili ni voditeljica Marijana Batinić, pisac Hrvoje Šalković, modni dvojac Boudoir, Valerija i Boris Đurđević iz Colonije, Pamela Ramljak te Lea Mijatović iz Teške industrije.
3. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK nastavlja se već sljedećeg vikenda, u subotu 10. svibnja u Osijeku, u kojem će svoj prolaz u finale tražiti najbolji roštilj majstori Slavonije i Baranje. Nakon toga slijede druženja u Novom Vinodloskom (17.5.), Zadru (25.5.) te Varaždinu (1.6.).
VIDEO Fotograf Lepe Brene: 'Nisam ja pao na nju i slomio joj nogu. Bio sam na drugom kraju'
VIDEO Lepa Brena izašla je iz bolnice: Evo tko je došao po nju
FOTO Luksuz, izrezi i elegancija: Ovo su sve odjevne kombinacije Lepe Brene iz zagrebačke Arene