Obavijesti

"Festival graševine i pjesme" svake godine iznenađuje

"Festival graševine i pjesme" svake godine iznenađuje
5

Povodom "Festivala graševine i pjesme" vinari vinogorja Kutjevo, svake godine sljube svoje najbolje graševine u jedno vino. Čin je to koji svake godine iznova iznenađuje.

Festival graševine i pjesme višednevna je manifestacija koja počinje krajem travnja sljubljivanjem graševina kutjevačkih vinara u festivalsko vino. Nastavlja se punjenjem festivalskog vina i ocjenjivanjem, mladih, starih i predikatnih graševina čiji uzorci dolaze iz svih europskih vinogorja u kojima se graševina proizvodi.

Uz festivalsku pozornicu na perivoju uz kutjevački dvorac smješteni su izložbeni prostori vinara i izlagača. Posjetitelji s festivalskom čašom mogu degustirati sva izložena vina tijekom oba festivalska dana. Kutjevački festival svake godine ugosti eminentna imena hrvatske glazbene scene.

Tijekom prve i druge večeri pjesme nastupa 40-ak popularnih tamburaških sastava i izvođača zabavne glazbe u Hrvatskoj.  Na festivalskoj pozornici dodjeljuju se priznanja i diplome najbolje ocijenjenim graševinama, a slijedi izbor za kraljicu graševine i najbolju fotografiju graševine u cvatu.

Tijekom Festivala održavaju se kulinarski, sportski i umjetnički događaji poput natjecanja streličara, međunarodnog šahovskog turnira, likovne kolonije te kuhanja lovačkog gulaša u kutjevačkoj graševini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ususret otvorenju festivala Kutjevom prodefiliraju povijesne postrojbe i kulturno-umjetnička društva koja njeguju folklor kutjevačkog i požeškog kraja.Između brojnih popratnih kulturnih i zabavnih sadržaja, svake godine održava se i stručni simpozij na kojemu su gosti predavači ugledni akademici, znanstvenici i profesori iz područja enologije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina