Obavijesti

Sport

Komentari 52

Dopingirani Silva o steroidima: Takvima treba izgon iz sporta

Dopingirani Silva o steroidima: Takvima treba izgon iz sporta
8

Anderson Silva pao je na dopinškom testu. Pronašli su mu prisustva dvaju steroida i prijeti mu drastična kazna. Brazilac je 2014. popljuvao borce koji koriste steroide

VIDEO

Vijest o dopingiranom Andersonu Silvi odjeknula je u MMA svijetu. Brazilac, ikona UFC-a i nekadašnji prvak, prema mnogima najbolji svih vremena, pao je na dopinškom testu uoči borbe protiv Nicka Diaza, što je potvrdio i UFC.

Silva je u povratničkom meču pobijedio Diaza uvjerljivom sudačkom odlukom. Bio je to njegov prvi nastup nakon teškog loma noge prije 13 mjeseci. No testovi su pokazali da je pozitivan na dva steroida, Drostanolone i Androstane. UFC borci su šokirani ovom viješću, a mnogi su na društvenim mrežama žestoko opleli po Silvi.

REUTERS/PIXSELL

Pogled u prošlost dovodi nas do Andersona Silve i intervjua iz 2014. godine u kojem je žestoko napao borce koji koriste steroide. Anderson Silva je prošle godine komentirao masovno padanja na dopinškim testovima boraca koje je dobio. Boraca poput Sonnena, Bonnara, Belforta, Irvina, Lebena... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Steroidi su jako loša stvar za naš sport. Ljudi diljem svijeta vole UFC, djeca vole UFC. Ovo je jako loše, MMA može ljudima promijeniti život. Da se mene pita, sve sportaše koji uzimaju doping doživotno bih izbacio iz sporta.

- Ako upotrebljavaš steroide duže vrijeme, to se vidi. Upravo zbog dopinga i tih stvari ovaj je sport na lošem glasu. Ako želite dati pozitivan primjer sportu, morate se znati ponašati - rekao je tada za portal MMAJunkie Anderson Silva.

Prevarantima Silvi i Diazu ostaje lova?

Diaz i Silva privremeno su suspendirani do prvog saslušanja najavljenog za 17. veljače. Američki mediji nagađaju i kako bi vrlo uskoro borba njih dvojice trebala biti preinačena u "No Contest". Silva je pobjedom zaradio gotovo milijun dolara, a Diaz oko pola milijuna. Pitanje je i što će biti s novcem.

Velik je ovo udarac za UFC, drugi u kratkom periodu nakon vijesti o Jonu Jonesu i njegovoj kokainskoj aferi. Prvi čovjek UFC-a, Dana White, još se nije oglasio...

- UFC je dobio nalaz Atletske Komisije Nevade o pozitivnom testu Andersona Silve. Silva je bio nevjerojatan šampion i ambasador MMA sporta i UFC-a u Brazilu i u svijetu. Razočarani smo s ovim rezultatima testa - oglasio se službeni UFC.

Kraj karijere za obojicu?

Nije samo Silva pao na dopinškom testu, pao je i njegov protivnik Nick Diaz. Njemu su pronašli tragove marihuane, a to mu je već treći put. Prvi put 2007. Potom je 2012. dobio jednogodišnju suspenziju, a ovo bi moglo značiti i kraj karijere za Diaza. Ali i za Silvu. Ako dodatni testovi pokažu da je brazilski borac koristio steroide, vrlo vjerojatno će u mirovinu. Prisilno ili samostalnom odlukom, zapravo je svejedno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića