Obavijesti

Sport

Komentari 100

UFC je potvrdio: Mirko protiv Gonzage u revanšu iz 2007.

UFC je potvrdio: Mirko protiv Gonzage u revanšu iz 2007.
8

Mirko Filipović i Gabriel Gonzaga borit će se 11. travnja na eventu UFC Fight Night 64 u Poljskoj. Mirko će se pokušati revanširati Brazilcu za nokaut iz 2007. godine

VIDEO

Ono o čemu smo pisali u četvrtak , samo dan kasnije dobilo je službenu potvrdu. Mirko Filipović 11. travnja u poljskom Krakovu borit će se protiv Gabriela Gonzage na eventu UFC Fight Night 64 , potvrdile su službene stranice UFC-a.

Mirko Cro Cop Filipović/Facebook

Mirko je nakon trećeg povratka u UFC najavio kako najviše od svega želi odraditi neke revanše. Nije opterećen novcem, ozljede i operacije su iza njega, a prilikom potpisa za UFC tražio je revanš s Gonzagom. To su mu omogućili. Brazilac je brutalno nokautirao hrvatskog borca 2007. godine. Mirko je dočekao šansu za revanš.

- Jedva čekam prvu borbu. Pripremit ću se kao zvijer. Dobio sam šansu ispraviti neke stvari u sportskom smislu. Ako budem mogao, super, ako ne, opet dobro, barem ću znati da sam pokušao - rekao je Mirko nedavno.

UFC Fight Night 64 bit će povijesni za Poljsku. Prvi event u ovoj zemlji. Priredbu ekskluzivno prenosi Fight Channel. Gonzaga je na dva poraza u nizu. Gubio je od našeg Stipe Miočića i Matta Mitrionea. Cro Cop je zadnju borbu u UFC-u imao protiv Roya Nelsona 2011. godine kad je izgubio tehničkim nokautom.

Gonzaga u UFC-u

Gabriel Gonzaga najveću pobjedu u karijeri ostvario je upravo protiv našeg Mirka Filipovića 2007. Cro Cop je stigao u UFC kao velika Priedova zvijezda, ali Brazilac ga je pobijedio njegovim oružjem. Sijevnuo je desni "high-kick" i Mirko je bio na podu. Nakon toga Gonzaga je bio na rubu da se ostavi borbi.

PIXSELL

Brazilac je 2010. godine imao dva poraza u nizu i razmišljao je o prekidu karijere. No vratio se, u pet mečeva u UFC-u četiri je puta slavio. U posljednja dva nastupa ima dva poraza, jedan od njih je i od našeg Stipe Miočića. UFC je Gonzagu svrstao na 11. mjesto teškaša.

Cro Cop u UFC-u

Mirko se zadnji put borio u UFC-u protiv Roya Nelsona 2011. godine. Tada je izgubio tehničkim nokautom. Dosta njih ne zna da je Mirko u tu borbu ušao s nezgodnom ozljedom bicepsa. Najbolji nastup u UFC-u bio mu je protiv Pata Barryja.

Igor Kralj/PIXSELL

Cro Cop je u UFC-u četiri puta slavio i šest puta izgubio. Osim Nelsona i Gonzage, Mirko je gubio i od Mira, Schauba, Dos Santosa i Konga.

Nakon Gonzage - Minotauro?

Kraj godine navodno je rezerviran za spektakularni okršaj Mirka Filipovića i Antonija Rodriga Nogueire , poznatijeg pod imenom Minotauro. Legendarni Brazilac sprema se na oproštajnu borbu, a u MMA krugovima Mirkovo ime na vrhu je liste kandidata.

VIDEO

Mirko i Minotauro borili su se 2003. godine. Prema mnogima, to je i danas jedan od najvećih mečeva u povijesti MMA-a. Cro Cop je dominirao u prvoj rundi, Minotauro je bio u nokdaunu. U zadnjim sekundama sijevnuo je i lijevi "high-kick". Brazilac je bio na podu. Ali spasio ga je gong. U drugoj rundi Minotauro je na parteru. A tamo je na svom terenu. Poluga na ruci i sve je bilo gotovo za Mirka.

twitter
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe