Obavijesti

Filmski festival ClosEUp održan u Krapini

Filmski festival ClosEUp održan u Krapini
7

Filmski festival kreativnog dokumentarnog filma ClosEUp / Europa posjetio Krapinu i najavio završetak ciklusa koji će se održati u Zagrebu

U Krapini je u subotu 6. rujna održan Filmski festival kreativnog dokumentarnog filma ClosEUp / Europa izbliza. Tim povodom publici su se obratili ravnateljica muzeja Muzeja krapinskih neandertalaca, Vlasta Krklec, koja je izrazila zadovoljstvo time što je Muzej ugostio ClosEUp festival i što jedan od kratkih filmova prenosi priču i muzeja Hrvatskog zagorja te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, a Festival je otvorio župan Željko Kolar, istaknuvši pritom važnost EU fondova i čestitavši ClosEUp projektu uz želju da takvih projekata bude i više.

Publika filmskog festivala «ClosEUp / Europa izbliza» imala je priliku vidjeti 20 kratkih filmova o uspješnim projektima koji su financirani iz fondova EU. «Cilj festivala je primjerima uspješnih projekata olakšati razumijevanje programa i fondova EU te zainteresirati gledatelje za prijavljivanje i provedbu vlastitih projekata.», istaknula je Karolina Horvatinčić ispred Instituta za razvoj i međunarodne odnose IRMO koji je nositelj projekta ClosEUp.

Prikazani filmovi publici su približili 20 uspješnih projekata iz raznih područja: pustolovnog turizma, tradicionalnog maslinarstva, kamenoklesarstva, dubrovačkog nakita, zapošljavanja i brige o starijima. Također, prikazana su i četiri filma o projektima iz Krapinsko-zagorske županije:

•    «CRAFTATTRACT: Tradicijski obrti – nove atrakcije za kulturni turizam», Muzeji Hrvatskog zagorja i ZRS Bistra Ptuj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

•    «Klikni i uči», Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

•    «REMEDISANUS - Poboljšanje kvalitete života stanovnika i očuvanje bioraznolikosti kroz sanaciju i remedijaciju onečišćenih lokaliteta», Krapinsko-zagorska županija

•    «Kurikulum za pedologiju», Srednja škola Bedekovčina

Posebne gošće festivala bile su Božica Šarić, ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i voditeljica projekta «Klikni i uči» te Goranka Horjan, voditljica projekta «CRAFTATTRACT: Tradicijski obrti – nove atrakcije za kulturni turizam». Miljenik publike je film Tehnologija za poduzetništvo koji govori o projektu "Promicanje razvoja poduzetništva zasnovanog na inovacijama, znanju i novim tehnologijama u Brodsko-posavskoj županiji TEHNOPARK Nova Gradiška" koji je uspješno proveo grad Nova gradiška s partnerima.

Ciklus filmskih festivala «ClosEUp / Europa izbliza» nastavlja se iduću subotu u Zagrebu, 13. rujna na Trgu Europe u Cesarčevoj ulici. Prije prikazivanja filmova će se, kao i u svakom gradu prije prikazivanja filmova, održati besplatna dvosatna radionica „Kako razraditi projektnu ideju?» s početkom u 17 sati.

Projekt «ClosEUp / Europa izbliza» se realizira se uz potporu Europske unije u programu IPA INFO 2012. i traje 18 mjeseci, a njegova vrijednost je 99.858,53 EUR, odnosno 744.345,48 kn. Provodi ga Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO u partnerstvu s udrugom Medijska tvornica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.