Viral

Komentari 0

Američki znanstvenik napravio carski rez na uginuloj kornjači i spasio njene potomke

Američki znanstvenik napravio carski rez na uginuloj kornjači i spasio njene potomke

Znanstvenik se zaustavio kako bi pomogao kornjači prijeći cestu, ispostavilo se da je životinja uginula, ali je imala jaja koje je amerikanac spasio

Priča o znanstveniku iz Michigana koji je spasio bebe mrtve kornjače osvojila je internet, a vraća i vjeru u čovječanstvo.

Dr. Eric C Martens je na svom Twitter profilu napisao da je početkom lipnja ove godine, na povratku s posla, naišao na kornjaču. Kako bi pomogao kornjači da pređe cestu, Martens je zaustavio automobil i izašao, no shvatio je da je životinja već mrtva.

Martens je razmišljao, pa zaključio da je možda izašla iz svog staništa da položi jaja. Stoga je Martens doveo životinju kući i napravio carski rez kako bi spasio bebe. Srećom, uspio je dohvatiti jaja, kojih je ukupno bilo 7. 

 - Danas su se kornjače izlegle! Do sada su dvije potpuno izašle zdrave i još najmanje tri su na putu. Trebat će nekoliko dana da dobiju punu snagu, a možda i obrok ili dva prije nego što se vrate u isti ribnjak iz kojeg im je mama došla - napisao je na svom Twitter profilu.