Viral

Komentari 30

Bila je i kod nas: Prva koja je obišla svih 196 država svijeta!

Bila je i kod nas: Prva koja je obišla svih 196 država svijeta!

Za ovaj nevjerojatan pothvat trebalo joj je 18 mjeseci i 26 dana. Prije pet godina dala je otkaz u tvrtki, a u srpnju 2015. je krenula u avanturu. U Hrvatskoj su je oduševila Plitvička jezera

Cassie De Pecol, 27-godišnjakinja iz Washingtona, postavila je svjetski rekord. Ona je prva turistkinja koja je posjetila svih 196 država svijeta u rekordnih 18 mjeseci i 26 dana.

Cassie je odlučila "začiniti" vlastiti život, te u srpnju 2015. krenula na put oko svijeta s ciljem posjeta svakoj zemlji. Prije pet godina je dala otkaz i od onda joj se život promijenio, a na ovu avanturu se odvažila uz pomoć određenih sponzora, ali i vlastitog plana i štednje.

- Još od osnovne škole imala sam želju posjetiti svaku zemlju svijeta, naučiti više o svakoj kulturi, religiji i prirodnim staništima. Mi Amerikanci smo sretni što imamo toliko različitih kultura i religija u našoj zemlji i zbog toga smo ono što jesmo. Htjela sam otkriti otkud te kulture i ljudi dolaze, a i pronaći svoje europske korijene - kaže Cassie.

Na svom putovanju bila je i u Hrvatskoj, a oduševila se Plitvičkim jezerima

Također je razmišljala o tome što se nalazi izvan granica Sjeverne Amerike, je li Bliski istok zbilja onakav kakvim ga prikazuju u medijima ili kakva je Amazona i upravo su ju takva pitanja potaknula na avanturu.

Na putovanju je potrošila oko 200 tisuća dolara, što je gotovo milijun i pol kuna, a na Instagramu je promovirala luksuzne ekološke hotele i u zamjenu dobivala besplatan smještaj.

Sponzore je pronalazila na putu, a u prosjeku je u svakoj zemlji provela dva do pet dana. Nakon odrađenog puta, Cassie je ponosna na sebe kao "samostalnu ženu koja je proputovala cijeli svijet i iskusila nešto što nitko drugi nije", prenosi The LAD Bible

Svaka zemlja je za nju bila osobno iskustvo, željela je vidjeti koliko zna i naučiti ono o čemu nije imala pojma, izaći iz sigurne zone i osjećati se ugodno u nepoznatom okruženju.

- Bilo je tu i škakljivih situacija, gdje su neki vjerovali da me mogu iskoristiti zbog ženskog spola i vjerovanja da ću zbog novca uraditi nešto što inače ne bih. Ne toleriram nejednakost, a ako se osjećam maltretiranom ili iskorištenom kažem kako se osjećam i odem, tvrdi ponosna Cassie.