Viral

Komentari 54

Bit će Garo ili Crni: Psić kojeg su našli policajci ima novi dom

Bit će Garo ili Crni: Psić kojeg su našli policajci ima novi dom

Djelatnici PP Ogulin su po završetka smjene ga planirali uzeti sa sobom i udomiti, no na povratku ga više nisu našli. Putem društvene mreže zatražili su pomoć kako bi štenca pronašli...

Dvojica policajaca, Neven Rajak i Andrej Ileš, djelatnici PP Ogulina u nedjelju su oko ponoći prilikom obavljanja redovnih poslova, kontrole prometa u Latinu kod Plaškog uz cestu pronašli odbačenog štenca.

Otkriće nisu mogli prepustiti slučaju, štenca su nahranili i po završetka smjene ga planirali uzeti sa sobom i udomiti, no na povratku ga više nisu pronašli. Putem društvene mreže zatražili su pomoć kako bi štenca pronašli i udomili ga.

- Nismo učinili ništa hvale vrijedno, samo smo postupili ljudski. Dok smo kontrolirali promet uz cestu smo čuli cvilež. Pronašli smo psića starog niti mjesec dana. Jedino što smo u to doba noći mogli nabaviti jest mlijeko iz obližnjeg kafića. Nahranili smo ga i planirali ga povesti sa sobom na povratku s ophodnje, no ujutro njega više nije bilo - kratko je rekao Neven Rajak, inače i povjerenik općeg sindikata MUP-a Pu karlovačke osuđujući postupke pojedinca koji je odbacio nemoćnu životinju.

- Na tom djelu ceste je potpuni mrak, nema rasvjete, niti kuća, tek dvije napuštene kuće. Sjedili smo u autu kad smo čuli zapomaganje psića, cvilež. Maleni psić, križanac belgijskog ovčara je krenuo prema nama, bio je mokar i promrzao, potpuno izgladnjen. Izišli smo iz vozila i jedva ga pridobili da nam priđe bliže. Nismo mu imali što dati jesti, a više ništa nije radilo osim kafića. Otišli smo u Plaški u kafić, već je bio kraj radnog vremena i zamolili da nam prodaju mlijeko za psa. Natočili smo mlijeka, u času je ga je ispio i vratio se u garažu jedne od napuštenih kuća. Htjeli smo ga povesti sa sobom, no nismo ga mogli voziti u autu jer smo išli u ophodnju na drugu lokaciju. Odrezali smo bocu mlijeka i stavili ga kraj njega i na povratku ga mislili uzeti sa sobom, kolega bi ga smjestio kod sebe dok bi ga udomio. No ujutro kada smo se vratili do kuće u kojoj se nalazio psića više nije bilo. 

Uputio apel preko Facebooka

Policajac Neven Rajak je putem Facebooka uputio apel svima koji znaju nešto o napuštenom štencu da mu se jave. U srijedu poslijepodne njegov kolega Andrej Ileš ponovno je pretražio područje gdje su ga posljednji put vidjeli i štenca pronašao u dvorištu obližnje obiteljske kuće.

- Štenac je navraćao nekoliko dana do nas u dvorište, dali smo mu hrane, zadržao bi se neko vrijeme, pa nestao. Nakon nekog vremena se priviknuo na nas i odlučio ostati, a mi smo ga odlučili prihvatiti i udomiti iako imamo već jednog psa Rexa. Bio je pun klopova i buha pa smo ga naprašili prahom protiv buha i dodijelili mu njegovu porciju. Najviše mu se vesele četvero unuka, zbog kojih sam ga i ostavio. Oni mu upravo smišljaju ime, dvoume se između imena Garo ili Crni - rekao je Stipe Ćosić (59), novi vlasnik štenca.

Postupke policajaca na Facebooku pohvalili su brojni ljudi, ali i kolege napominjući da su primjer drugima i da su svojim postupkom pokazali veliku humanost.

Policajci kažu da nisu učinili ništa hvale vrijedno.

- Psić, križanac belgijskog ovčara, bio je potpuno mokar, promrzao i gladan. Bilo nam je žao životinje i morali smo mu pomoći. Puno puta smo se već našli u sličnoj situaciji i, koliko možemo, uvijek pomognemo. Sretan sam što se sve dobro završilo, štenac je sad zbrinut i ima novog vlasnika koji će brinuti o njemu – rekao je policajac Andrej Ileš.

Andrej kaže da se puno puta već našao u sličnim situacijama, te koliko je mogao je i pomogao. Napomenuo je i da bi vozači trebali biti obazriviji prema divljim životinjama jer ih jako puno strada u prometu zbog nesmotrenosti vozača.

- Jedne večeri smo na cesti naišli na šest, sedam pregaženih zečeva, to je strašno. Ovo područje je šumsko, naravno da tu ima puno životinja, a vozači bi trebali opreznije voziti kako životinje ne bi stradale. Osobno uvijek pazim na to, a jednom prilikom sam sa ceste čak morao micati ježa kako bi mogao nastaviti vožnju - rekao je Andrej.