Viral

Komentari 6

Blago s tavana: Milijune su već zaradili, a sad našli još jednu...

SAD: Članovi obitelj koja je prije dvije godine pronašla sedam rijetkih kartica baseball legende Ty Cobba, koje su otisnute u razdoblju između 1909. i 1911., nedavno su pronašli još jednu vrijednu karticu

Što može biti bolje od toga da postanete milijunaš tako da pronađete sedam vrlo rijetkih starih baseball kartica za vrijeme čišćenja kuće svog pradjeda? Možda pronalazak osme itekako vrijedne kartice?

Članovi obitelj koja je prije dvije godine pronašla sedam rijetkih kartica baseball legende Ty Cobba, koje su otisnute u razdoblju između 1909. i 1911., nedavno su pronašli još jednu karticu koja se savršeno uklapa u set od sada osam vrlo rijetkih kolekcionarskih kartica.

- Cijela priča se uklapa u kategoriju 'ovo je nemoguće izmisliti' - rekao je Joe Orlando, predsjednik Udruge procjenitelja autentičnosti sportskih memorabilija. Nakon procjene, utvrđeno je kako je vrijednost osme kartice Cobba čak 250 tisuća američkih dolara.

Prvih sedam kartica koje su pronađene sasvim slučajno, mogle su vrlo lako završiti u smeću, s obzirom na to da se bile zamotane u zgužvani papir.

Osmu karticu vrijednu 250 tisuća dolara neće prodati

- Kad su prvi put otkrili kartice, bili su šokirani - kazao je Orlando i dodao:

- S čišćenjem kartica su stali na neko vrijeme, a kasnije, kad su znali što traže, pronašli su još jednu vrijednu karticu u prašnjavoj kutijici između dvije knjige - kazao je.

Pradjed koji je svojoj obitelji ostavio bogato naslijeđe, da stvar bude još čudnija, nije bio kolekcionar i očito nije znao o kojoj vrijednosti se radi.

Žele ostati anonimni

- On nije bio kolekcionar, već je te kartice čuvao bez nekog posebnog značaja. Vjerojatno ih je dobio na poklon nakon kupnje nekog od duhanskih proizvoda koje je konzumirao - kazao je Orlando. 

Prema dostupnim informacijama, postoji svega 24 kartice na kojima je otisnut lik Detroit Tigersa, a na čijoj poleđini piše legendarni tekst 'Ty Cobb - King of the Smoking Tobacco World'.

Obitelj koja živi na sjeveru zemlje odlučila je posljednju, osmu karticu ipak sačuvati i ne unovčiti, kazao je Orlando.