Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Bojite se živjeti u vlastitoj kući? Pozovite lovca na duhove

Muškarac iz Velike Britanije pomaže ljudima koji žive u strahu i neugodi. Sve to radi iz svoje dobre volje i jednostavno želi pomoći onima koje muče takvi problemi...

Lovac na duhove
Foto: BrightSide/Screenshot
14 komentara

Jeste li ikad u noćnim satima bili u strahu u vlastitoj kući? Ili su vas proganjali "duhovi"? Lee Callaghan (45) ima rješenje za takve situacije i "lovi duhove", piše Mirror. Za razliku od onih koji takve stvari naplaćuju, Lee to radi dobrovoljno jer jednostavno želi pomoći ljudima koji imaju problema s tim. U ovom poslu nije bitan završen fakultet, bitno je imati prirodni talent, volju i strast.

- Primjerice, jedna žena mi se javila jer je uvjerena da još nešto živi s njom u kući. Tvrdi da čuje glasove i korake, kaže Lee. Inženjer naftnog rudarstva iz Middlesbrougha zna kako je većina kuća građena i to mu pomaže u rješavanju slučajeva, iz razloga što kuća sama po sebi može utjecati na ukućane.

Kaže i kako je nekoliko puta sam iskusio to neugodno iskustvo, primjerice s otvaranjem vrata i pomicanjem slika na zidu iz čista mira. Za ovaj posao potrebna mu je oprema koja se sastoji od snimača zvuka, digitalne kamere s opcijom noćnog snimanja i detektora elektro-magnetskog polja (EMF).

Lovac na duhove | Autor: BrightSide/Screenshot Foto: BrightSide/Screenshot

- U početku sam to zamislio kao poslovnu ideju, ali sam s vremenom shvatio da oni kojima je to najpotrebnije možda ne mogu doći do mene pa sam odlučio to raditi dobrovoljno. Dom je tamo gdje je najljepše i gdje treba biti i najsigurnije, a iz tih razloga ja pomažem ljudima, zaključio je Lee.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message