Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Bravo Vinkovci: Daju besplatno cijepljenje i čipiranje pasa

Svi vlasnici pasa s prebivalištem u Vinkovcima imaju priliku cijepiti i čipirati psa besplatno, a oni koji su to već učinili, mogu tražiti povrat plaćenih troškova uz priloženi račun veterinarske stanice

12 komentara

Grad Vinkovci uputio je javni poziv svim vlasnicima pasa s prebivalištem u Vinkovcima da besplatno čipiraju i cijepe svoje pse protiv bjesnoće. Ukoliko su vlasnici to već učinili, mogu ostvariti pravo na povrat plaćenih troškova uz zahtjev za refundaciju troškova, ali moraju priložiti izdani račun od strane veterinarske stanice.

Kako navode, maksimalni iznos financiranja je 250,00 kuna po psu od čega se 150,00 kuna odnosi na cijepljenje i dehelminitizaciju, 90,00 kuna na mikročipiranje i 10,00 kuna na izdavanje putovnice za pse.

Akcija traje do iskorištenja planiranih sredstava predviđenih javnim pozivom gradonačelnika grada Vinkovaca. Na financiranje troškova nemaju pravo uzgajivači pasa te vlasnici lovačkih pasmina pasa i dugih pasmina pasa koji su upisani u evidenciju Hrvatskog kinološkog saveza i pod njihovom kontrolom provode razmnožavanje.

S novim Zakonom o zaštiti životinja, između ostalih, stupila je na snagu i obveza izvršenja kontrole mikročipiranja pasa. Sve lokalne zajednice dužne su do 30. lipnja 2018. godine osigurati nadzor provedbe obaveznog mikročipiranja. Kazna za nemikročipiranje je i do 6 000 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message