Viral

Komentari 0

Britanac nije ljubitelj luka, ali uzgaja glavice teške i do 7,5 kg

Britanac nije ljubitelj luka, ali uzgaja glavice teške i do 7,5 kg

Britanac John Lunt (45) iz Liverpoola svoje gigantsko povrće uglavnom poklanja prijateljima. Najbolje mu uspjevaju glavice luka kojeg jede samo u hamburgerima

Iako ga ne jede niti ga dodaje hrani, John Lunt (45) obožava uzgajati luk. Razlog zbog kojeg John voli uzgoj luka je taj da mu biljke odlično uspjevaju. Ove godine je na svojoj parceli uzgojio 45 gigantskih glavica luka teških između 6 i 7,5 kilograma. Jedna takva glavica je teška jednako kao 700 glavica luka normalne veličine. Poriluk koji je uzgojio dug je više od jednog metra. Svoje ogromno povrće poklanja prijateljima. 

Sve češće ljudi uzgajaju divove među povrćem. Nedavno je starica (78) iz Velike Britanije svijetu pokazala svoj krastavac, dug više od 5 metara. Sestre Margaret i Susan Robinson unuke su Williama Robinsona, poljoprivrednika koji je davne 1915. dobio nagradu za najveći luk. Njegov posao naslijedila je obitelj koja povrće uzgaja već 5 generacija. Unuke Margaret i Susan kažu da je tajna uzgoja u redovitoj brizi i održavanju optimalne temperature u stakleniku, piše Daily Mail.