Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Britanca (112) jako veseli što će opet biti tinejdžer

Henry Allingham je sa 112 godina i 296 dana postao najstariji živući Britanac. Jedan je od dvojice preživjelih veterana Prvog svjetskog rata

REUTERS
Foto: REUTERS
0 komentara

Navršivši 112 godina i 296 dana, Henry Allingham postao je najstariji Britanac. Pretekao je Velšanina Johna Evansa koji je umro 1990. godine, a imao je 112 godina i 295 dana. Za Henrya iz East Susexa u Engleskoj, šesti lipanj bit će poseban dan. Napunit će 113. godina i ponovno postati 'tinejdžer'. Englez je jedan od dvojice preživjelih veterana Prvog svjetskog rata te najstariji pripadnik britanske ratne mornarice.
- Postao je najstariji Britanac i podigao ljestvicu jako visoko nama ostalima - rekao je njegov bliski prijatelj i osnivač Udruge veterana iz Prvog svjetskog rata, Dennis Goodwin.
Nekoliko bliskih prijatelja Henrya je posjetilo u St. Dunstans domu za starije i nemoćne osobe koje su služile u britanskoj vojsci. Čestitali su mu na uspjehu te poželili još rođendana i obljetnica. Henry, koji je doživio rođenje svog prapraprapraunuka, pristupio je britanskoj mornarici u rujnu 1915. godine da bi ga prebacili u RAF u travnju 1918. godine. Jedini je preživio bitku kod Jutlanda 1916. godine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message