Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Dječak (13) i starica (70) penju se na Mount Everest

Najmlađi planinar i najstarija planinarka u dvije odvojene ekspedicije pokušat će osvojiti Everest. On se popeo na pet od sedam najviših vrhova

YouTube
Foto: YouTube
1 komentara

Amerikanac Jordan Romero (13) i japanska umirovljenica Eiko Funashi (70) pokušat će postati najmlađi planinar i najstarija planinarka na Mount Everestu. Jordan je već s roditeljima osvojio pet od sedam najviših svjetskih vrhova. Stigao je u bazni logor Nylam Tibet na 4000 metara. U pokušaju osvajanja vrha pratit će ga roditelji i tri Šerpe. Nadaju se kako će do 8848 metara stići do sredine svibnja.
- Razumijem zabrinutost, ali taj je dječak snažan i vješt kao i iskusni planinari. Osim toga, oko njega je dobar sigurnosni sustav - rekao je njegov otac za CNN jer se u SAD-u postavilo pitanje je li u redu da mu roditelji dopuštaju izlaganje opasnosti. Istovremeno, u japanskoj ekspediciji sudjeluje Eiko Funashi (70) koja želi postati najstarija planinarka na Mount Everestu. Imala je neuspjeli pokušaj prije četiri godine. Najstarija žena koja je osvojila najviši vrh je Japanka Tame Watanabe (63).

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message