Obavijesti

Viral

Komentari 16

Dječak se igrao, pao i otkrio blago staro - milijun godina!

Dječak se igrao, pao i otkrio blago staro  - milijun godina!

U cijelom svijetu pronađeno je tek nekoliko stotina fosila stegomastodona, a 9-godišnji Jude Sparks je tog dana imao takve sreće da je sam naletio na primjerak...

VIDEO

Jeste li čuli za stegomastodona, dalekog slonovog rođaka sličnog mamutu? Vjerojatno nije ni Jude Sparks, devetogodišnji dječak iz savezne države Novi Meksiko, koji je tijekom uobičajene igre pao na "ostatke ogromne krave", za koje su njegovi roditelji zaključili da su "slonova lubanja".

Obratili su se Peteru Houdeu, profesoru biologije na sveučilištu Novi Meksiko. On je okupio tim za iskopavanje i šest mjeseci kasnije otkrio da je riječ o lubanji stegomastodona staroj 1,2 milijuna godina.

- Ovo je zaista iznimno rijetko otkriće i fantastično je da ga je pronašla tako mlada osoba - rekao je Houde. Nadovezao se kustos novomeksičkog Muzeja povijesti i znanosti Spencer Lucas, istaknuvši da je na cijelom svijetu pronađeno tek nekoliko stotina fosila stegomastodona.

- Iznimno smo zahvalni obitelji Sparks što nas je kontaktirala i omogućila nam pristup fosilu. Da su sami pokušali iskopati ostatke, mogli su uništiti fosil - dodao je Houde, a mali Jude se našalio da odsad zna puno više o paleontologiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje