Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Dok bira nove vilenjake: Djed Mraz se cijepio protiv gripe

Objavljen je i oglas za zapošljavanje vilenjaka koji bi bili voljni skrbiti se za turiste koji dolaze u kraljevstvo Djeda Mraza. U oglasu stoje da nije potrebno radno iskustvo...

Father Christmas
Foto: Patrick Pleul/DPA/PIXSELL
3 komentara

Božićni blagdani bliže se, a sa sezonom darivanja, kako se čini, poklapa se sezona gripe pa se Djed Mraz koji upravo bira svoje pomoćnike vilenjake u Laponiji već cijepio protiv gripe.

U svome selu Rovaniemi na Polarnom arktičkom krugu, najdraži djedica primio je cjepivo koje mu je ubrizgala njegova bolničarka Tiia Kahkonen. 

Lani je 390.000 stranaca provelo barem jednu noć u finskoj Laponiji, što je gotovo 10 posto više u odnosu na godinu prije. 

Najbrojniji su Britanci, a slijede ih Rusi, zatim Francuzi i Nijemci, pokazuju službene statistike.

Objavljen je i oglas za zapošljavanje vilenjaka koji bi bili voljni skrbiti se za turiste koji dolaze u kraljevstvo Djeda Mraza. 

U oglasu stoje da nije potrebno radno iskustvo jer će svi vilenjaci proći staž "kako bi u sebi otkrili dar za vilenjaštvo i komunikaciju".

Kandidati koji uspješno prođu test neće se morati brinuti za sobove, ali će biti zaduženi za horde turista, "za održavanje vatre i posluživanje toplih napitaka", a skrbit će se i za održavanje sanjkaške staze.

Turizam u Laponiji bilježi uspon. Ostvaruje se 3,5 milijuna noćenja u cijeloj godini, što je 2,6 milijuna više nego prije deset godina, navodi Statistički zavod.

Međutim, nije Finska jedina koja se diči kao postojbina Djeda Mraz, jer jednako tvrde Švedska i Grenland.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message