Obavijesti

Viral

Komentari 117

Evo kako prepoznati znakove opsjednutosti i - zaštititi se

Evo kako prepoznati znakove opsjednutosti i - zaštititi se
1

Okultne aktivnosti su, kažu egzorcisti, u konstantnom porastu. Horoskopi, čitanje iz dlana te vidovnjaštvo i vjernike i nevjernike približavaju Sotoni i zbog toga su vrlo opasni, tvrdi Katolička crkva.

VIDEO

Cipriano de Meo, talijanski svećenik koji je ujedno i egzorcist od 1952. godine, za Talijansku Katoličku novinsku agenciju je otkrio da je ključni faktor prema kojem možemo prepoznati jesmo li opsjednuti ili pak bolujemo od neke (mentalne) bolesti, reakcija na prisutnost egzorcista i molitve koje on izgovara, piše Big Think

- Egzorcist će najčešće izgovoriti produženu verziju molitve, a ukoliko se pojavi reakcija, to označuje prisutnost 'Protivnika'. Opsjednuta osoba ima različite, ali i nama već uobičajene reakcije prema egzorcistu te u njemu vidi neprijatelja protiv kojeg je odmah spreman boriti se, navodi Italian Catholic News Agency. 

- Na licima opsjednutih javljaju se strah i panika, izgovaraju prijetnje te bogohule protiv Gospodina i Majke Djevice, objasnio je Cipriano de Meo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Većina ljudi, piše Big Think, pa čak i vjernika, skeptična je prema konceptu demonske opsjednutosti. Nište drugačije nije ni u hijerarhiji Katoličke crkve koja također tvrdi da su slučajevi prave opsjednutosti toliko rijetki da većina ljudi nikada neće biti u prilici sresti opsjednutu osobu.

U Katekizmu Katoličke crkve navodi se potreba da se razaznaje što je opsjednutost, a što primjerice mentalna bolest što se kroz povijest (pre)često poistovjećivalo ili izjednačavalo. 

- Prije nego se izvodi egzorcizam, iznimno je bitno da se zaista radi o opsjednutosti, a ne o bolesti, jer u tom slučaju osoba treba pomoć medicine, ne svećenika, navodi se u Katekizmu. 

Službeni Vatikan 2015. je godine organizirao kongregaciju s ciljem obuke egzorcista nakon što je Međunarodna zajednica egzorcista godinu ranije utvrdila da je 'okultna aktivnost u porastu'.

Katolička crkva donosi i naputke kako prevenirati opsjednutost. Sve, kažu, počinje s molitvom. Isto tako, bitno je izbjegavati sve u vezi Sotone, komunikacije s mrtvih te proricanja budućnosti. 

- Konzultiranje horoskopa, astrologije, čitanja iz dlana i vidovnjaštva krije želju za kontrolu nad vremenom, poviješću i drugim ljudima. Svi ti fenomeni kontradiktorni su časti, poštovanju i strahopoštovanju koje dugujemo samom Bogu, stoji u Katekizmu Katoličke crkve. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi
POGLEDAJTE VIDEO

Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi

Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini...