Obavijesti

Viral

Komentari 0

Francuzi žele alkotestere po kafićima i restoranima

Francuzi žele alkotestere po kafićima i restoranima
1

Nakon vikenda koji su obilježile prometne nesreće u kojima su poginuli mladi ljudi, francuski ministri su predložili odluku o postavljanju alkotestera

VIDEO

Francuski ministar za zaštitu okoliša Jean-Louis Borloo planira obvezno postavljanje alkotestera na svim mjestima u Francuskoj gdje se poslužuju alkoholna pića. U večernjoj informativnoj emisiji na javnoj televiziji France 2 Borloo je izjavio kako će ministrica zdravstva Roselyne Bachelot i on predložiti državnom vijeću da donese odluku o postavljanju elektronskih alkotestera.
- Na svim mjestima na kojima se poslužuju alkoholna pića, a rade do 2 sata poslije ponoći, to će biti obvezatno kako bi svaki gost nakon izlaska mogao provjeriti u kakvu je stanju - rekao je ministar. Dodao je da je prijedlog probno proveden u 350 objekata na zapadu Francuske i da su ga stručnjaci prihvatili jer su i sami svjesni problema. Na Duhove, tijekom vikenda, nekoliko nesreća na francuskim prometnicama završilo je smrtnim ishodom, a u nesreći koja se u subotu navečer dogodila kraj Forbacha, na istoku zemlje, poginulo je četvero mladih od 15 do 26 godina. Borloo je dodao da vlada pokušava uvesti alkotestere za blokadu motora. Oni vozaču koji je previše popio onemogućavaju pokrenuti auto. U Francuskoj je u 2007. na cestama svaki dan u prosjeku bilo 13 mrtvih i 300 ozlijeđenih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.