Obavijesti

Viral

Komentari 4

Fugga im se za sve: Najprostiji grad na svijetu promijenio ime

Fugga im se za sve: Najprostiji grad na svijetu promijenio ime

Mjesto od 100 stanovnika zapravo je glasalo za promjenu problematičnog naziva još u studenom 2020. godine. Unatoč nazivu koji na engleskom znači psovku, Fu*king je ime dobio po bavarskom plemiću Focku.

Nakon desetljeća borbe sa kontroverznim imenom grada, medijskom pažnjom i ukradenim prometnim znakovima, austrijski grad Fu*king nenajavljeno je službeno promijenio ime u Fugging, piše New York Post.

Mjesto od 100 stanovnika zapravo je glasalo za promjenu problematičnog naziva još u studenom 2020. godine.

- Mogu potvrditi da se mjesto preimenovalo. Zaista ne želim reći ništa više - u prošlosti smo o tome imali dovoljno medijske pomame - rekla je tada lokalnim medijima Andrea Holzner, gradonačelnica Tarsdorfa, općine u kojoj se nalazi novocenzurirano mjesto. 

VIDEO Tom i Jerry na aparatima 'Prodajem svoje dvije mačke. Pa pogledajte što im miš radi!'
VIDEO Tom i Jerry na aparatima 'Prodajem svoje dvije mačke. Pa pogledajte što im miš radi!'

No, medijska pomama se nastavila.

Britanski turist Nicholas Hale (50) uvrstio je ovo mjesto na listu zanimljivih gradova sa još zanimljivijim imenima u kojima je vodio ture.

Na listi su se, osim Fugginga u Austriji, našli i gradovi C*nt u Rumunjskoj, Butth*le Lane u Leicestershireu, Titty Ho u Norhhamptonshireu, Turkey C*ck Lane u Essexu i W*nk Mountain u Njemačkoj. 

Unatoč nazivu koji na engleskom znači psovku, Fu*king je ime dobio po bavarskom plemiću Focku koji je osnovao mjesto u 6. stoljeću.

Hale je istaknuo da stanovnici trebaju više cijeniti kontroverznost ovog imena jer osigurava niže cijene stanova i kuća koje bi drugi mogli iskoristiti.