Viral

Komentari 4

Fugga im se za sve: Najprostiji grad na svijetu promijenio ime

Fugga im se za sve: Najprostiji grad na svijetu promijenio ime

Mjesto od 100 stanovnika zapravo je glasalo za promjenu problematičnog naziva još u studenom 2020. godine. Unatoč nazivu koji na engleskom znači psovku, Fu*king je ime dobio po bavarskom plemiću Focku.

Nakon desetljeća borbe sa kontroverznim imenom grada, medijskom pažnjom i ukradenim prometnim znakovima, austrijski grad Fu*king nenajavljeno je službeno promijenio ime u Fugging, piše New York Post.

Mjesto od 100 stanovnika zapravo je glasalo za promjenu problematičnog naziva još u studenom 2020. godine.

- Mogu potvrditi da se mjesto preimenovalo. Zaista ne želim reći ništa više - u prošlosti smo o tome imali dovoljno medijske pomame - rekla je tada lokalnim medijima Andrea Holzner, gradonačelnica Tarsdorfa, općine u kojoj se nalazi novocenzurirano mjesto. 

No, medijska pomama se nastavila.

Britanski turist Nicholas Hale (50) uvrstio je ovo mjesto na listu zanimljivih gradova sa još zanimljivijim imenima u kojima je vodio ture.

Na listi su se, osim Fugginga u Austriji, našli i gradovi C*nt u Rumunjskoj, Butth*le Lane u Leicestershireu, Titty Ho u Norhhamptonshireu, Turkey C*ck Lane u Essexu i W*nk Mountain u Njemačkoj. 

Unatoč nazivu koji na engleskom znači psovku, Fu*king je ime dobio po bavarskom plemiću Focku koji je osnovao mjesto u 6. stoljeću.

Hale je istaknuo da stanovnici trebaju više cijeniti kontroverznost ovog imena jer osigurava niže cijene stanova i kuća koje bi drugi mogli iskoristiti.