Obavijesti

Viral

Komentari 84

Gej par posvojio čak 12 djece, sve je u dobroj organizaciji...

Gej par posvojio čak 12 djece, sve je u dobroj organizaciji...
10

Roger i Steven Ham planirali su posvojiti samo jedno dijete, ali tada petogodišnjem Michaelu nedostajala su braća i sestre. nakon što su ih posvojili sve, nastavili su

VIDEO

Američki homoseksualni par Roger i Steven Ham kažu kako se nakon posvajanja 12 djece konačno osjećaju kao da je njihova obitelj cijela. Par je planirao posvojiti samo jedno dijete shvativši da je njihova kuća od 930 kvadrata prevelika za njih dvojicu. Sada, osam godina kasnije, spavaće sobe pune su kreveta na kat. Stevenov BlackBerry služi im kao podsjetnik za treninge košarke, karatea, treninge za navijačice i školski raspored. Steven kojega zovu 'Daddy', kaže kako djeca znaju da ako im nešto treba, kao što je podizanje uniforme sa čišćenja, mora biti u kalendaru, piše Daily Mail. Roger, odnosno 'Papa', ustaje s prvim djetetom oko pet sati. Steven najmlađima večer prije pripremi odjeću. Nakon večere, Roger preuzima. Dok su troje djece u kadi, dvoje čeka u redu. U 15 minuta svi su čisti i omotani u ručnike.

- Sve je u organizaciji. Ponekad se nešto zakomplicira, ali u svakoj obitelji je tako - rekao je Steven. Iako su postavili stroga pravila, par tvrdi kako podržavaju djecu u svemu što rade. Andrew (11) je jedan od dvojice dječaka u školskoj grupi navijačica, a Marcus (5) je nalakirao nokte u ružičasto.

- Mi ne sudimo - objasnio je Steven. Par podiže djecu u Arizoni gdje nisu dozvoljeni istospolni brakovi niti posvojenje. Oba imena pišu na rodnim listovima dvoje djece iz Washingtona, a pravno, desetero djece 'pripada' samo Stevenu. Michaela (13) su posvojili prvoga 2003. godine. Prvih nekoliko mjeseci bio je strašno zabrinut za svoje četvero braće i sestre koji su bili kod skrbnika.

- To nam je slomilo srce. Sljedećih nekoliko godina polako smo ih sve posvajali - rekao je Roger. Bili su skrbnici 42 djece.

- Većina mojih prijatelja misle da je drugačije imati dva oca, ali ja volim biti drugačija - rekla je Elizabeth (12). Slaže se i Madison (8) koja kaže kako je sretna jer ima dva oca koji je vole. Iako Roger i Steven nisu planirali ovakav život, sada ne mogu zamisliti život bez njih. Ipak, šale se kako će se preseliti u jednosobni stan u San Diegu nakon što djeca odrastu.

- Ima dana da bi si počupao kosu s glave, ali oni to nikada ne osjete - rekao je Steven.

>>> Hamovi u brojkama: 2 oca...12 djece... 4 psa... 2 mačke... 1 papiga... 2 hladnjaka... 4 mašine rublja dnevno...9 mobitela... 23 bicikla i tricikla... 6 školi... 5 spavaćih soba... 3 kupaonice...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju