Obavijesti

Viral

Komentari 62

'HDZ se buni protiv uvoza, a oni uvezli - već dva premijera'

'HDZ se buni protiv uvoza, a oni uvezli - već dva premijera'
1

- U par mjeseci Super Tole je s par zabrana i zakona riješio sve probleme hrvatske poljoprivrede. Naravno, Tolušić nikad takve zabrane nije izdao ili napisao jer ih ne može i ne smije napisati, komentira Zoran Šprajc

VIDEO

Televizijski urednik i voditelj RTL-a Direkt Zoran Šprajc u četvrtak navečer dotakao se ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i njegove objave na Facebooku u kojoj je prozvao Lidl i Kaufland da uvoze kruh i pecivo i pozvao građane da ih bojkotiraju.

Šprajcov komentar objavljujemo u cijelosti:

Suptilno poput navijača Torcide koji za Hajduk navijaju tako da Bugarima u auto ubace baklju, za Hrvatsku navija i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. On je svoje baklje ubacio u Lidl i Kaufland doduše samo verbalno.

Ministar je, naime, na svom Facebooku ta dva trgovačka lanca prozvao zbog uvoza kruha i peciva i pozvao kupce da kod njih, ali i kod svih ostalih koji nešto uvoze - ne kupuju.  

Ali ako se država i ministar Tolušić još malo napregnu umjesto bojkota mogli bi se sjetiti da je zapravo potpuno nepotreban izbor toliko vrsta kruha i peciva i da samo komplicira život domaćim proizvođačima pa bi bilo jednostavnije propisati da se u Hrvatskoj smije  prodavati samo jedna vrsta kruha, obični polubijeli.

Čak štoviše kako bi se lakše planirala proizvodnja moglo bi se točno odrediti koliko kriški kruha svaki građanin može dobiti. U tu svrhu svako kućanstvo bi mjesečno dobivalo određen broj bonova koje bi smjeli razmijeniti za kruh.

Eto, to već imaju u Sjevernoj Koreji i stvar savršeno funkcionira već 70 godina.

Doduše, ministar bi mogao utjecati i na smanjenje PDV-a i malo povećati konkurentnost domaće poljoprivrede jer Hrvatska ima najveći PDV na prehrambene proizvode u Europi. Ali to je već ozbiljan posao pa dok se to ne dogodi dobre su i ove fore. I nije prvi put da ih čujemo.

Tako je spasitelj naše poljoprivrede, kojeg već zovu Super Tole, usred afere sa salmonelom prodao foru kako će smanjiti uvoz pilećeg mesa. Onda nam je prodao foru kako će zakonom regulirati broj hrvatskih proizvoda na policama dućana. Jedna od najvećih fora bila mu je kako će zabraniti izvoz hrastovine.

U par mjeseci Super Tole je s par zabrana i zakona riješio sve probleme hrvatske poljoprivrede.

Naravno, Tolušić nikad takve zabrane nije izdao ili napisao jer ih ne može i ne smije napisati, kao što nikome ne smije i ne može zabraniti ni uvoz ni izvoz bilo kojeg proizvoda. Hrastovina se i dalje jednako izvozi, a piletina se i dalje jednako uvozi. Jer Hrvatska je članica Europske unije, a tržište Europske unije je jedinstveno tržište na kojem za sve vrijede ista pravila.

Prodajete li kruh, piletinu, hrastovinu ili fore - prolaze samo najbolji i najjeftiniji. Ali fore dobro zvuče pa su ministrove fore u tom smislu dosta konkurentne jer su dosta jeftine.

Osim toga Kaufland, Lidl kao i svi ostali lanci zapošljavaju hrvatske, a ne kineske radnike, a sumnjamo da su oni spremni plaćati ministrove fore ma kako bile jeftine.

Inače, na Twiteru kažu kako je HDZ zadnji koji se smije buniti protiv uvoza jer su već dva premijera - uvezli. Jednog iz Kanade, drugog iz Bruxellesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način