Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

HGSS-ovci su s brda spašavali prasca koji je pobjegao iz tora

U 13 sati su dobili dojavu da je prasac težine 110 kilograma pobjegao iz tora koji se nalazi pored kućice. Pobjegao u je u brdo na dosta nepristupačan teren

Foto: HGSS
15 komentara

Zadarskim GSS-ovcima su se u posljednjih nekoliko dana zaredale pomalo neuobičajene akcije spašavanja. Tako su u četvrtak spasili jedno prase na području Dubokih Jasla.

Foto: HGSS

U 13 sati su dobili dojavu da je prasac težine 110 kilograma pobjegao iz tora koji se nalazi pored kućice. Pobjegao u je u brdo na dosta nepristupačan teren, stoga vlasnici nisu imali izbora nego pozvati spašavatelje da im pomognu.

Foto: HGSS

- Ljudi su pozvali pomoć nakon što su shvatili da ne mogu sami, a gore je divljina. Spašavanje je trajalo nekoliko sati. Prasac se izgrebao i ozlijedio pa smo napravili improvizirana nosila od grana. Kad smo im vratili prasca, obitelj Modrić je bila presretna, to je za njih blago - rekla nam je Jana Mijailović iz HGSS-a i dodala da su sličnih akcija spašavanja imali i ranije. 

Foto: HGSS

- Nismo nikada spašavali prase, ali smo nekoliko puta spašavali krave - priznaje Jana. Nasmijalo ih je, ističe, što je jedan od spašavatelja koji je sudjelovao u akciji po struci mesar.

Foto: HGSS

Vrijedni spašavatelji na tom području zimi često pomažu ljudima. U nekoliko su im navrata nosili sijeno i pomagali ih evakuirati kad je bilo potrebno.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message