Obavijesti

Viral

Komentari 60

Imao milijune, pa digao ruke od svega i preselio na pusti otok...

Imao milijune, pa digao ruke od svega i preselio na pusti otok...

David Glasheen već dvadeset godina živi na pustom otoku, a sve je krenulo nakon pada burze u Sydneyju. Glasheen je tada izgubio više od šest milijuna eura...

VIDEO

Bivši multimilijunaš je prije 20 godina svoj luksuzni život zamijenio pustim otokom i pretvorio ga u vlastitu oazu. David Glasheen pronašao je otočić na sjevernoistočnoj obali Australije još 1997. godine, kad je odlučio promijeniti svoj život iz temelja. Sve je krenulo tog 'Crnog ponedjeljka' u listopadu 1987. s padom burze u Sydneyju i tadašnji moćni biznismen je razmišljao - pokušati vratiti svoje poslovno carstvo ili pobjeći od svega?

Odlučio se za ovo drugo i ostavio sve vezano uz svoju tvrtku koja se bavila traženjem zlata u Papui Novoj Gvineji, a danas se druži sa svojim psom Quasijem. Glasheen kaže da su izolacija i usamljenost njegove najveće prepreke, čak i nakon dva desetljeća.

- Ako stvari krenu naopako, vaš život je u opasnosti i vi ste svjesni toga. Divljina zna biti surova, a vi se morate znati s njom pozabaviti - tvrdi 73-godišnji avanturist.

Na vrhuncu svoje moći imao je 25,5 milijuna eura i uložio ih u nekretnine u Sydneyju. Danas se hrani kokosima i rakovima, a solarna energija mu omogućuje internetsku vezu. Tu i tamo ga netko posjeti, a vremešni Glasheen čak koristi stranice za traženje partnera kako bi pronašao djevojku.

- Ovdje sam tako usamljen. Moja jedina nada je da se sirena pojavi na plaži. Nema ljudi za razgovor, to mi najviše pada - kaže Glasheen, a zanimljivo je da mu je jednom prilikom na večeru došao poznati glumac Russell Crowe. Ipak, David kaže da su zmije, paukovi i krokodili puno bolja opcija od terorističkih napada kojima je svijet okružen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju