Viral

Komentari 0

Impresivni ulov Tiktokerke: 'Pronašla sam dovoljno hrane da nahranim cijelu zajednicu'

Impresivni ulov Tiktokerke: 'Pronašla sam dovoljno hrane da nahranim cijelu zajednicu'

Žena koja je na Tik Toku poznata pod nazivom 'Dumpster Diving Freegan' postala je viralna nakon što je s pratiteljima podijelila video u kojem pokazuje hranu, vrijednu nekoliko stotina dolara, bačenu u smeće

Žena, inače iz SAD-a, hranu ne kupuje već dvije godine zbog velike količine bačene hrane koja joj je dostupna. U objavljenom videu pokazuje meso, salate i mliječne proizvode u vrijednosti od nekoliko stotina dolara, zatvorene ambalaže i roka trajanja koji nije istekao. U videu pokazuje i cijelu puricu od sedam kilograma u vrijednosti od 65 dolara.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sinoć sam pronašla dovoljno mesa da nahranim cijelu zajednicu. Pronašla sam sve, od organske piletine i govedine do 'Beyond' mesa- rekla je u videu. Također je napomenula da je hrana, zbog pronalaska na niskim temperaturama, još uvijek donekle zaleđena i da stoga nije pokvarena. 

- Sve je izbačeno na ili prije dana isteka roka valjanosti, a kao što znamo, rok trajanja nije strogo pravilo i sve je još bilo dobro za konzumiranje- objasnila je.

Osim mesa pronašla je i proizvode poput jogurta i domaćeg guacamolea.

Mnogi komentari naglasili su koliko je hrane bačeno, a ljudi diljem svijeta gladuju.

- Hvala što si spasila ovu hranu! Ne mogu ni zamisliti koliko otpada ne vidimo da ide u kompaktore. Stvarno šokantno- glasi jedan od komentara.

Neki su bili zabrinuti za kvalitetu i sigurnost hrane, ali im je žena onda otkrila da na taj način živi dvije godine i da je s time krenula kada joj je pandemija Covid-19 onemogućila putovanje na posao. Objasnila je da su joj obroci prije bili kompenzirani, a kada je pandemija krenula, gubila je 400 do 800 dolara mjesečno. To joj je onemogućilo štednju predujma za kuću u iznosu od 32 000 dolara.

- Pokušavala sam pronaći način da smanjim svoje troškove, a moj najveći trošak u to vrijeme je, osim stanarine, bila hrana. Počela sam tražiti ekstremne načine da smanjim račun za namirnice. Dobila sam preporuku za ovaj način i pomislila da to ne može biti stvarno- objasnila je.

- I na moje iznenađenje, bilo je stvarno. Nisam platila namirnice dvije godine i uspjela sam uštedjeti za predujam. Sada sam usredotočena na podizanje svijesti.

Naknadno je objasnila da donira deset puta više od onoga što zadrži za sebe i da uvijek ostavi dovoljno hrane za druge koji na isti način traže hranu.