Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Iskopao kosti svoga oca pa se onda kraj njih fotografirao gol

Kina: Siyuan Zhuji kaže kako mu je bilo samo tri godine kad mu je otac preminuo od raka jetre te da mu je san bio fotografirati se kraj njegovih kostiju

Foto: artand.cn/SiyuanZhuji
19 komentara

Kineski umjetnik Siyuan Zhuji (33) sablaznio je javnost kada je objavio fotografije sebe kako gol pozira kraj posmrtnih ostataka svoga oca. Zhuji je ekshumirao oca i njegove kosti složio u oblik kostura, a onda legao kraj njega kako bi se fotografirao. 

Fotografije je objavio na web stranici Artand te kineskom blogerskom portalu Weibo u subotu.

- Sramota, ovo je nepoštivanje mrtvih, masovno su komentirali korisnici interneta koji su mu pisali opaske i kako na posmrtnim ostacima svoga oca želi izgraditi slavu. 

Siyuan kaže kako mu je bilo samo tri godine kad mu je otac preminuo od raka jetre te da mu je san bio fotografirati se kraj njegovih kostiju.

- To je čudesan osjećaj. Ovo je najbliže što sam ikad došao svome ocu. Svoje osjećaje iskazujem na sebi svojstven način. Morao sam na fotografijama biti gol jer takvi dolazimo na svijet i takvi ga i napustimo, kaže umjetnik. 

Dodaje i kako se ne bi trebali bojati svijetu pokazati pravu umjetnost, piše Daily Mail

Prema kineskoj tradiciji, na ekshumacije posmrtnih ostataka gleda se kao na uznemiravanje mrtvih te se vjeruje da će onome tko to učini donijeti lošu karmu. 

 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message