Obavijesti

Viral

Komentari 9

Islanđani su 'smjestili' Penceu i dočekali ga s Pride zastavama

Islanđani su 'smjestili' Penceu i dočekali ga s Pride zastavama
1

Kada je stigao na sastanak u legendarnu 'Höfði' kuću u Reykyaviku, Mikea Pencea dočekao je njemu vrlo mrzak prizor - red Pride zastava. Čak je i predsjednik Islanda na ruci imao narukvicu u duginim bojama

Mike Pence, dopredsjednik SAD-a, poznat je, izmađu ostalog, i po svojim vrlo konzervativnim i anti-LGBT stavovima, a hrabriji (i liberalniji) svjetski lideri ne propuštaju ga podbosti zbog toga. Najdalje je u toj priči ovih dana otišao Island koji je Pencea dočekao pun zastava Pridea. 

Kada je došao na sastanak s islandskim predsjednikom Guðnijem Jóhannessonom u legendarnu 'Höfði' kuću, nasuprot nje ga je dočekao cijeli red Prideovih zastava, piše The Guardian. Njih je ispred svoje zgrade postavila IT tvrtka Advania. 

- Osjetili smo potrebu slaviti različitost i to smo pokazali zastavama koje smo izvjesili, objasnio je Ægir Már Þórisson, direktor Advanie. 

Još nekoliko okolnih tvrtki, pišu islandski mediji, zamijenilo je vlastite ili zastave Islanda zastavama Pridea. 

Ali, kao što kažu u svakoj klišejiziranoj TV reklami, to nije bilo sve. Islandski predsjednik Guðni Jóhannesson na ruci je za vrijeme sastanka s Penceom imao narukvicu u duginim bojama. 

Jóhannesson je na isti način dočekao i Vladimir Putina, lidera također poznatog po anti-LGBT stavovima. 

Prije nekoliko dana, Penceu je 'smjestio i irski premijer Leo Varadkar koji je američkog dopredsjednika dočekao u društvu svojeg partnera. 

 

Pokretanje videa ...