Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
148 komentara

'Isušit ćemo ga i preliti: Ukrast ćemo more od hrvatske bande!'

U jeku spora oko Piranskog zaljeva i provedbe arbitražne presude na kojoj inzistira slovenski državni vrh nastao je ovaj skeč. Dva su ribara naumila posudom preliti more na slovensku stranu

Foto: Screenshot/Facebook
148 komentara

Nalazimo se u središtu Piranskog zaljeva - javlja se novinar na početku skeča. Iza njega u drugom čamcu sjede dva slovenska ribara s istaknutim nacionalnim zastavama.

- Ovo je borba za naš Piranski zaljev - ističu ribari, a kad ih novinar pita kako se planiraju za nj izboriti oni odgovaraju da će jednostavno ukrasti more od "hrvatske bande".

- Isušit ćemo more te bande hrvatske i prebaciti ga nama - objašnjava jedan, a zatim s jedne strane brodice uzima posudu morske vode i zajedno s kolegom prelijeva je u drugu stranu, onu slovensku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec ponovio je u četvrtak da njegova zemlja inzistira na provedbi arbitražne odluke o granici s Hrvatskom. 

- Slovenija podržava dijalog s Hrvatskom o implementaciji presude, ali nećemo razgovarati o ponovnom crtanju granice - kazao je Erjavec.

Slovenia's Foreign Minister Karl Erjavec attends an European Union foreign and defence ministers' meeting in Brussels GRANIČNI SPOR Erjavec: Ako hrvatski ribari ne plate kazne, imat će probleme

Posljednjih dana stanje je postalo napetije pošto su sa slovenske strane poručili da će hrvatskim ribarima koji uđu u vode Piranskog zaljeva koje su arbitražom dodijeljene Sloveniji početi naplaćivati kazne. Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u četvrtak kazao je da je najlakše posezati za takvim potezima te da će, ako do toga dođe, i hrvatska strana izdavati kazne.

PLENKOVIĆ O SAVUDRIJI Plenković: Ako treba, izdavat ćemo i mi kazne Slovencima

Mi i dalje pozivamo Sloveniju na dijalog. Hrvatska je korektna, suzdržana, nastoji ovo pitanje rješavati na najbolji mogući način sukladno europskom pravu - kazao je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message