Ravioli punjeni pivom trebaju se pržiti na ulju na temperaturi 375 stupnjeva Celzijevih 20 s da alkohol ne bi ispario. Recept još nije predstavio
Izmislio recept za prženo pivo: "Okus je izvrstan!"
Kuhar Mark Zable iz SAD-a izumio je novi recept po kojem pivo stavlja u tijesto koje nalikuje raviolima pa sve zajedno prži. Ističe da se ravioli trebaju pržiti na ulju na temperaturi od 375 stupnjeva Celzijevih 20 sekundi da alkohol ne bi ispario. Recept će predstaviti na gastro sajmu u Teksasu.
- Nitko još nije uspio pržiti tekućinu. Nakon što zagrizete ovaj raviol imate osjećaj da jedete uštipak te ga zalijevate pivom. Okus je izvrstan - istaknuo je Zable. Za sada koristi samo tamno pivo Guinness zbog intenzivnog okusa, ali kaže da će se možda prebaciti i na svijetla piva. Prošle godine na gastro sajmu je osvojio glavnu nagradu receptom za prženi maslac, piše britanski Telegraph.