Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Janje bi moglo ostati bez svih titula jer je bilo pod dopingom

Janje koje je na sajmu u Ohiu osvojilo šampionsku titulu moglo bi ostati bez te nagrade nakon što su veterinari u njegovom krvotoku pronašli nedozvoljene supstance, javljaju američki mediji.

Foto: screenshot/
3 komentara

Da, znamo da zvuči kao vic, ali - nije. Velikom janjećem šampionu koji se proslavio na sajmu u Ohiu, nedozvoljene supstance pronađene su u krvi usred testiranja koje je provedeno prije klanja. 

- Ne znamo kako su nedozvoljene supstance dospjele u krvotok janjeta, a možda i nikada nećemo saznati, objasnio je dr. Tony Forshey, veterinar s Instituta za veterinu u Ohiu. 

- Na vlasnicima je svih životinja koje se natječu da dođu potpuno 'čiste' od bilo čega što bismo kategorizirali kao nedopušteno, rekao je. 

- Nedopuštene supstance ne samo da su ovom janjetu dale nepoštenu prednost, već kontaminiraju meso koje se onda ne smije plasirati na tržište i konzumirati. 

Država inače zahtijeva da se svaka životinja testira prije nego što ju se pošalje na klanje, piše New York Post

Institut za veterinu u Ohiu još uvijek dovršava testiranja te će najvjerojatnije janjetu oduzeti šampionsku titulu. 

I dok su prijatelji životinja strogo osudili vlasnika janjeta, internetom su se proširile brojne šale, poput one da se janje (eng. 'lamb') nazove Lamb Amstrong, kao referenca na Lancea Armstronga, biciklista koji je prije nekoliko godina izgubio brojne titule zbog korištenja nedopuštenih supstanci. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message